ULTIMA ORĂ VIDEO Trump - evacuat de la un miting de campanie, cu sânge pe urechea dreaptă, după ce s-au auzit împușcături. Un spectator mort. Trăgătorul, ucis de Secret Service

ULTIMA ORĂ VIDEO Trump - evacuat de la un miting de campanie, cu sânge pe urechea dreaptă, după ce s-au auzit împușcături. Un spectator mort. Trăgătorul, ucis de Secret Service
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Donald Trump a fost evacuat de la un miting de campanie în orășelul Butler, Pennsylvania. S-au auzit detonări, chiar împușcături, iar imaginile televiziunilor americane au arătat sânge pe urechea dreaptă a fostului președinte al SUA, relatează AFP. Incidentul, în urma căruia un spectator și-a pierdut viața, iar trăgătorul a fost ucis de Secret Service, este investigat ca tentativă de asasinat.

VEZI AICI FOTO A fost identificat. Ce se știe până acum despre autorul atacului împotriva lui Trump

Atacatorul lui Trump, surprins pe video chiar când începe să tragă - VEZI AICI VIDEO

„Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte” – Donald Trump descrie, în prima sa reacție, tentativa de asasinat la adresa sa.

Urmărește-ne și pe Google News

Atacatorul a tras cu o armă semiautomată de tip AR-15, de pe o clădire aflată la aproximativ 100 de metri de Trump. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

UPDATE - Procurorul districtului Butler, Richard A Goldinger, a confirmat pentru Associated Press că trăgătorul de la mitingul lui Donald Trump, precum și un participant sunt morți.

Citând procurorul local, Washington Post relatează că Donald Trump a fost rănit în timpul unui atac care a ucis și un spectator.

EXCLUSIV Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”

Atacatorul a murit, iar o altă persoană este în stare gravă.

”În timpul unui miting al fostului președinte Trump în Bulter, Pennsylvania, în seara zilei de 13 iulie, la aproximativ ora 6.15 pm, un presupus suspect a tras mai multe focuri de armă în direcția podiumui dintr-un loc aflat în afara ariei de desfășurare a mitingului. Personalul Secret Service a neutralizat trăgătorul, care acum este decedat. Un spectator a fost ucis, iar alți doi sunt în stare gravă. Secret Service a implementat măsuri de protecție și fostul președinte este în siguranță. Aceasta este în prezent o investigație activă a Secret Service și a fost notificat FBI-ul”, se arată în comunicatul Secret Service.

Donald Trump, care tocmai își începuse discursul, a fost imediat înconjurat de gărzile sale de corp, care l-au escortat de pe podium la mașina sa. El a ridicat pumnul în semn de sfidare, în uralele susținătorilor săi.

ANAF încearcă să vândă pentru a doua oară apartamente și garaje ale fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu CITEȘTE ȘI ANAF încearcă să vândă pentru a doua oară apartamente și garaje ale fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu

„Și apoi cel mai rău președinte din istoria țării noastre a preluat conducerea. Și uite ce s-a întâmplat cu țara noastră. Probabil 20 de milioane de oameni [au venit ilegal]. ...”, a spus Trump înainte să se audă focurile de armă.

Agenți de securitate înarmați au fost văzuți și pe un acoperiș lângă scena pe care stătea Trump.

Serviciul Secret a anunțat ulterior că Trump este în siguranță și sub măsuri de protecție, relatează CNN.

VIDEO & DOCUMENT Guvernul modifică noile proceduri de testare antidrog la șoferi, rezultatul în 72 de ore. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu nu va mai pune CĂRUȚA înaintea cailor! CITEȘTE ȘI VIDEO & DOCUMENT Guvernul modifică noile proceduri de testare antidrog la șoferi, rezultatul în 72 de ore. Ciolacu: Sper că ministrul Predoiu nu va mai pune CĂRUȚA înaintea cailor!

"Am văzut o mulțime de oameni care se aruncau la pământ, păreau confuzi. Am auzit bubuituri, păreau ceva între petarde și un pistol de calibru mic", a declarat un susținător aflat la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump a precizat că fostul președinte american este bine, fiind examinat la o unitate medicală locală.

"Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și primilor respondenți pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine și este verificat la o unitate medicală locală. Mai multe detalii vor urma", a spus acesta.

Poveștile lui Mugur Isărescu: De la amenințarea lui Vadim Tudor, la discuțiile din BNR. „Am fost și eu taliban, dar când am ajuns pe scaunul ăsta am dat cu capul de realități” CITEȘTE ȘI Poveștile lui Mugur Isărescu: De la amenințarea lui Vadim Tudor, la discuțiile din BNR. „Am fost și eu taliban, dar când am ajuns pe scaunul ăsta am dat cu capul de realități”

Locul a fost abandonat cu scaune răsturnate și bandă galbenă de poliție în jurul scenei, iar un elicopter a zburat deasupra.

Președintele american Joe Biden, aflat în vizită la o biserică din Delaware, a declarat reporterilor că nu a fost încă informat cu privire la situație.

Marcel Ciolacu confirmă Profit.ro: „Este exclus ca TVA să se mărească”. Răspuns dat președintelui Iohannis CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu confirmă Profit.ro: „Este exclus ca TVA să se mărească”. Răspuns dat președintelui Iohannis

UPDATE Președintele Joe Biden a primit o primă informare cu privire la incidentul de la mitingul fostului președinte Donald Trump din Pennsylvania, potrivit Casei Albe.

Acesta era ultimul miting al lui Donald Trump înainte de convenția republicană de săptămâna viitoare, unde urmează să fie desemnat oficial candidatul Partidului Republican care să-l înfrunte la 5 noiembrie pe actualul președinte democrat Joe Biden.

Potrivit CNN; Departamentul de Poliție al orașului New York își sporește prezența la Trump Tower și în alte locații sensibile, din prudență.

 De asemenea, NYPD va spori securitatea la alte adrese, inclusiv la Primărie.

Trump Tower din Manhattan se află deja sub supravegherea NYPD, chiar dacă Trump își vizitează rareori fosta reședință. De-a lungul anilor, Trump Tower a servit drept loc de întâlnire pentru susținătorii și adversarii fostului președinte.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
miting