Primăria Sector 1, executată silit – Sechestru pe 19 mașini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand

Primăria Sector 1, executată silit – Sechestru pe 19 mașini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

scris 23 oct 2024

Primăria Sector 1 este executată silit cu argumentul că nu ar fi achitat facturile apărătorilor în dosarul Romprest. A fost pus sechestru pe 19 mașini, inclusiv pe cea folosită de încă primarul sectorului 1, Clotilde Armand (până la predarea mandatului, în perioada imediată). Oficialii instituției au transmis că au contestat executarea silită.

Primăria a fost executată silit de proprii avocați angajați în litigiile cu compania Romprest, potrivit Antena 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Nicușor Dan anunță un protocol cu Compania Națională de Căi Ferate pentru realizarea trenului metropolitan CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță un protocol cu Compania Națională de Căi Ferate pentru realizarea trenului metropolitan

A fost pus sechestru pe 19 mașini, inclusiv pe cea folosită de Clotilde Armand, dar și pe două mașini de Salvare și pe mașinile de pompieri.

Reprezentanții instituției au transmis că au contestat executarea silită.

“Facem precizarea că am contestat executarea silitsă cauzată de întârzierea achitării unor facturi pentru avocații care reprezintă Primăria Sectorului 1 în litigiul cu Compania Romprest. Această întârziere a avut loc din cauza consilierilor PNL- PSD care au votat bugetul Sectorului 1 cu întârziere,” au transmis oficiali din cadrul Primăriei Sectorului 1.

În octombrie 2020, Clotilde Armand a declarat că încă nu era primar în funcție pentru că a fost întârziată depunerea jurământului și preciza că instituția a fost înștiințată că va fi executat silit Consiliul din cauză că fostul edil Daniel Tudorache nu a mai plătit din luna aprilie facturile către Romprest.

”Înseamnă că societatea Romprest execută silit o clădire care aparține Consiliului Local din șoseaua Odăi, un spațiu în care în prezent sunt copii cu dizabilități din Odăi și încă patru apartamente sociale din Șoseaua Odăi”, a declarat atunci Armand.

FOTO PREMIERĂ - Autoritățile lansează primele intersecții rutiere pe 3 niveluri CITEȘTE ȘI FOTO PREMIERĂ - Autoritățile lansează primele intersecții rutiere pe 3 niveluri

În noiembrie 2020, compania de salubritate Romprest SA anunța ”limitarea temporară a activităților din cadrul serviciului de salubrizare”, invocând faptul că în ultimele patru luni firma a finanțat ”integral” serviciile de salubritate pentru acest sector și a ajuns să angajeze cheltuieli suplimentare pentru a putea asigura în continuare curățenia.

Compania preciza că nu va fi afectată activitatea de colectare a deșeurilor de la populație și de la firme.

În decembrie 2020, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat în scris companiei Romprest refacturarea serviciilor prestate în ultima perioadă "pentru a intra în legalitate", în urma neregulilor constatate.

”Cetățenii nu merită să fie «victimele» unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește și autoritatea locală. Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, declara atunci primarul Clotilde Armand.

În 24 decembrie 2024, Clotilde Armand anunța că va face plângere penală împotriva Romprest și preciza că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare.

”Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou șantajul și de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie și a decis din nou să lase gunoiul pe stradă”, a scris atunci Clotilde Armand pe Facebook.

În februarie 2021, DNA a solicitat Administrației Domeniului Public Sector 1 documente referitoare la contractele de salubrizare, iar în luna iunie a aceluiași an Armand a vrut declararea stării de alertă din cauza situației deșeurilor.

În iunie 2021, Primăria Sectorului 1 a făcut public contractul pe care îl are cu Romprest, precum și actele adiționale ale acestuia.

În iunie 2021, Clotilde Armand susținea că a fost împuternicită să verifice modul de stabilire a tarifelor Romprest pentru perioada 2011- 2021.

În iulie 2021 Primăria Sector 1 a pierdut un proces cu Romprest, Clotilde Armand anunțând că fusese deschide de fostul primar

În iulie 2021, Consiliul Local a fost convocat pentru rezilierea contractului cu Romprest și a fost declarată starea de alertă în sector.

În august 2021, Armand anunța că Romprest a acceptat să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului.

În decembrie 2021, Consiliul Local Sector 1 a mandatat-o pe Clotilde Armand pentru recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1, prin contractul cu Romprest.

viewscnt
Afla mai multe despre
romprest
executare silita