Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL în fața lui Florin Cîțu, că demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni pe masa președintelui ales Florin Cîțu.
”Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Orban.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Încep prin a le mulțumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democrației, a drepturilor și valorilor individuale și valorilor liberale și voi continua să acționez alături de colegii mei.
Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputțailor va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales Florin Cîțu și vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, citat de News.ro.
CITEȘTE ȘI Grupul de Comunicare Strategică: A patra zi cu peste 7.000 de cazuri noi de COVID-19, 121 de persoane au decedatPreședintele PNL și actual șef al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a pledat, anterior, la congres , pentru refacerea coaliției de guvernare și a susținut că el este cel care are cu adevărat capacitatea să refacă majoritatea guvernamentală. Orban a afirmat că în prezent liberalii nu au un premier și un guvern cu care să se potă mândri, subliniind că Florin Cîțu nu s-a consultat cu el sau forurile statutare când a luat decizia de a îl remania pe Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieșirea USR PLUS de la guvernare.
”Avem două variante strategice: prima pe care o susțin și o apăr e aceea de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea coaliției de guvernare. Iar pentru acest lucru, după Congres, cum ne vom prezenta în fața partenerilor noștri din coaliție. Dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluția la criză, cel care e respectat, cel care are cu adevărat capacitatea să refacă majoritatea guvernamentală capabilă să guverneze pe următorii 4 ani? Astăzi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat vreun guvern sau premier care să aibă o cotă de neincredere atât de joasă”, a declarat Ludovic Orban.
CITEȘTE ȘI Atenționare MAE: De la 1 octombrie, românii nerezidenți vor intra în Marea Britanie exclusiv cu pașaportOrban l-a acuzat pe Cîțu nu s-a consultat cu el sau forurile statutare când a luat decizia de a îl remania pe Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieșirea USR PLUS de la guvernare și criza politică actuală, deși acum premierul susține că va consulta liberalii în luarea deciziilor, dacă va fi ales la șefia partidului.
Inquam Photos / Octav Ganea
”Problema mea astăzi e legată tocmai de ce a spus colegul și prietenul meu Florin Cîțu despre faptul că toate deciziile le va lua împreună cu dumneavoastră, ca și cum eu nu aș fi consultat PNL. Nu îmi amintesc să mă fi consultat dl Cîțu când mi-a dat afară toți consilierii de stat. Nu îmi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva atunci când l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare. Sigur că mi-a cerut părerea, dar eu nu am fost de acord.
Inquam Photos / Octav Ganea
Nu îmi aduc aminte să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală și la retragerea din coaliție a USR PLUS. Nu a fost consultat președintele PNL, nici BPN, au fost două decizii luate de premier”, a spus președintele PNL.
sursa foto Inquam Photos/ Octav Ganea
El a adăugat că liberalii nu trebuie să accepte o coaliție cu PSD.
CITEȘTE ȘI Isărescu: Bitcoin nu este o criptomonedă. Este un criptoactiv speculativ”Credeți că există vreun liberal care să fie cu capul pe umeri și care să fie de acord cu refacerea USL? Eu cred că nu. Iar dacă există cineva, să o spună deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut și dacă cineva își imaginează că guvern minoritar va putea rezista cu sprijin în parlament, înseamnă că este naiv”, a declarat Ludovic Orban.
sursa foto Inquam Photos/ Octav Ganea
„Astăzi avem de ales între o variantă relativ bună și evident una proastă, iar eu vă îndemn să votați nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să soluționeze criza”, a mai spus Orban. Liderul PNL a amintit și despre vorbele lui Nelson Mandela care a spus că „învingătorul este visătorul care nu s-a predat”.
CITEȘTE ȘI Noua funcție de monetizare a Twitter, Super Follows, are un debut dezamăgitor”Știți că asta înseamnă să vă dați jos propriul Guvern. Deci numai Dragnea făcea asta. Câtă emoție! Frumos, frumos. Deci PNL este viu și asta trebuie să vadă toți românii. Democrație. Vă salut pe toți, dragi colegi liberali. O campanie lungă și dificilă, nu e așa? Așa e, dar eu vă spun că nu regret nimic din această campanie pentru am văzut că românii au nevoie de liberalism. Am mers în toată țara pentru că am vrut să cunosc toate problemele cu care se confruntă comunitățile locale, dar și dvs personal, colegi liberali. Probleme pentru care ați primit doar promisiuni. Vă promit că nu o să vă dezamăgesc”, le-a spus Cîțu contestatarilor.
CITEȘTE ȘI Marea Britanie se îndreaptă spre ”o iarnă dificilă”, pe fondul problemelor privind benzina, electricitatea și alimentele”Să nu ne amăgim, sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, ca cele la care am asistat în ultimele luni. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată nu doar în interiorul PNL, ci la niciun partid din România. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure, care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat”, a spus Iohannis, în începutul discursului său.
El a continuat amintind că liberalii au promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică.
”Actuala guvernare trebuie fără doar și poate să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întregul Partid Național Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să îi susțină cu toate forțele”, a declarat șeful statului.
CITEȘTE ȘI China a interzis tranzacțiile și minarea de criptomonedeÎn context, Iohannis a arătat că nu toate partidele din arcul guvernamental la responsabilitate și maturitate.
”Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă că și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă”, a spus Iohannis, care a acuzat și ”sabotajele venite din propriul partid”.