DOCUMENT Primăria vrea să cumpere sediul BCR din centrul Clujului. Contre între Boc și PSD-USR

DOCUMENT Primăria vrea să cumpere sediul BCR din centrul Clujului. Contre între Boc și PSD-USR
scris 4 iul 2022

Municipalitatea clujeană își va exercita dreptul de preempțiune pentru clădirea BCR. Banca cere pe clădire 6.5 milioane de euro, însă pentru a se stabili prețul ce urmează să fie plătit de administrație se va constitui o comisie de negociere.

"În perioada următoare vom avea 3 dislocări de spații, în care își desfășoară activitatea peste1.400 de persoane și care au program cu publicul. Vorbim despre centrul pentru cetățeni de pe Moților 7, care va fi demolat odată cu demararea proiectului de metrou - pentru stația de metrou și centrul de urgență; clădirea de pe Eroilor este prinsă în proces de modernizare, ceea ce înseamnă mutarea funcționarilor; de asemenea sediul principal al Primăriei, cel în care ne aflăm, are nevoie de consolidarea podului și acoperisului, adică etajul doi trebuie evacuat. Vorbim de un timp de 2 ani de zile, aproape 3 pentru unele spații. Sediul BCR corespune nevoilor noastre. Te muți într-o casă nouă, care are deja configurația propice făcută, cu ghișee pentru public, cu birouri, nu găsești pe piață altă alternativă", a declarat edilul Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu Local, citat de zcj.

Urmărește-ne și pe Google News
Paul al României s-a dat singur de gol după ce a făcut aceeași greșeală timp de o lună. Detalii noi din anchetă CITEȘTE ȘI Paul al României s-a dat singur de gol după ce a făcut aceeași greșeală timp de o lună. Detalii noi din anchetă
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

A urmat o discuție de mai bine de o oră între primar și consilierii PSD și USR PLUS pe acest subiect. Cei de la PSD susțin că banii erau mai bine folosiți pentru construirea de locuințe sociale, au arătat că în zonă nu sunt parcări și că poate ar fi fost mai rentabil să se găsească chirii pentru cei 2 ani. Cei de la USR PLUS spun că banii ar fi putut merge spre realizarea de școli și de grădinițe și că imobilul BCR estea prea mare pentru nevoile municipalității.

De cealalată parte, edilul Emil Boc a arătat că investiția poate fi amortizată în 9 ani, în condițiile în care clădirea rămâne în patrimoniul primăriei și poate fi ulterior exploatată (dată în chirie), că locuri de parcare sunt în parkingurile de pe Moților, Cluj Arena și BT Arena. De asemenea, primarul a arătat că deja este nevoie de mai mult spațiu pentru cei peste 2.000 de funcționari din administrația locală. Nu în ultimul rând, astăzi s-a aprobat doar intenția de cumpărare a imobilului, urmând etapele evaluării și negocierii ofertei, cu o comisie din care vor face parte și consilieri locali de la toate partidele. Și viceprimarul Dan Tarcea a arătat că, un simplu calcul ar arăta că, din prețul achiziției, o chirie lunară s-ar traduce prin 800 de euro/mp, sumă imposibilă în centrul orașului la momentul de față.

Mișcare pregătită - Statul să concesioneze perimetre din Marea Neagră pentru parcuri eoliene offshore, pe o redevență de minimum 1,5% din banii luați prin vânzarea energiei CITEȘTE ȘI Mișcare pregătită - Statul să concesioneze perimetre din Marea Neagră pentru parcuri eoliene offshore, pe o redevență de minimum 1,5% din banii luați prin vânzarea energiei

Conform primăriei, achiziția sediului BCR este necesară pentru că municipalitatea are nevoie de spații noi: pentru realizarea metroului se va demola clădirea de pe Moților 7, iar cea de pe Eroilor intră în reabilitare. Centrele și serviciile publice vor fi astfel mutate pe Barițiu.

DOCUMENT Primăria vrea să cumpere sediul BCR din centrul Clujului. Contre între Boc și PSD-USR

viewscnt
Afla mai multe despre
genuflexiuni
emil boc