Candidatul PSD-PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a vorbit, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, despre faptul că familia sa nu este deloc străină de politică. Tatăl său a fost deputat timp de două mandate, a lucrat la Legea Administrației Publice, iar străbunicul său a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache.
”Tatăl meu a avut două mandate de deputat, a fost președintele Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților și chiar Legea Administrației publice locale cumva e creația lui, munca de echipă de la Parlament. Conducea acea comisie care a redactat legea. părinții mei m-au învățat să respect valorile frumoase ale vieții, așa cum e viața, mi-au creat un mediu în care m-am simțit întotdeauna bine, un mediu cald, m-au stimulat să învăț, m-au stimulat să citesc și asta am făcut. Nu am avut tangență cu lumea asta (politică – n.r.) decât așa, auzind discuțiile din casă”, afirmă Cătălin Cîrstoiu.
Cârstoiu mărturisește că străbunicul său, absolvent de Drept, a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache, fost ministru și unul dintre fondatorii Partidului Țărănesc.
„Sigur, în familie există și lucruri mai triste în care ne-a adus politica, pentru că Ion Mihalache nu avea copii, iar verișoara lui primară avea un băiat, cel mai mare băiat, pe care practic Mihalache l-a adoptat de la câțiva ani și l-a crescut. Bunicul meu a fost absolventul Facultății de Drept în 1927. Amintirile de familie din acea perioadă există, dar, cumva au fost amputate, ca să folosesc tot un termen ortopedic, de ce a urmat după 1947”, a adăugat Cîrstoiu.
Acesta a mărturisit să bunica tatălui său a fost prima care a cules cântece din zona Muscelului și le-a păstrat.
Medicul spune că are talent la muzică, știe să cânte la pian, iar bunicii săi voiau să devină avocat.
„Dar eu m-am simțit mai apropiat de latura asta umană a existenței, pentru că am fost fascinat de medicină”, adaugă Cîrstoiu.
Cum a ajuns să fie cununat de Băsescu
”De la președintele României. Lecția cea mai importantă a fost faptul că întotdeauna la domnia sa am văzut o preocupare majoră pentru interesul național. Și asta am văzut constant, constant. E de apreciat”, a spus Cîrstoiu.
Întrebat dacă Traian Băsescu a fost un primar mai bun sau un președinte mai bun, Cătălin Cîrstoiu a răspuns: ”Eu cred că a fost un om devotat țării lui, indiferent că a fost la primărie sau în partea cealaltă”.
Medicul Cătălin Cîrstoiu a mai fost întrebat cum a ajuns să fie cununat de Traian Băsescu.
”Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram student în anul V, ne știam, avea o relație cu părinții mei. E o chestie atât de intimă, eram tineri și frumoși”, a spus Cîrstoiu.
Cîrstoiu, mărturisiri despre boala de care a suferit
„Aveam 33 de ani, la vârsta aia oamenii au alte gânduri. Nu am vorbit despre asta, folosind boala mea pentru a face ceva, din contră. Eu am folosit acel moment, pentru mine personal un moment prost, un moment cate mi-a creat profunde insatisfacții, l-am folosit pentru a încerca să construiesc ceva și cât am putut eu la Spitalul Universitar am făcut o secție de oncologie, un buncăr de radioterapie, am încercat să le dau oamenilor șansa. Mai mult de atât, mi-a fost evident la nivelul anului 2009 că erau lucruri care în România nu se realizau și asta a încercat: să updatăm totul, astfel încât, în anumite segmente de patologie să nu mai fie această problemă. Asta vreau să fac și cu orașul”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, sâmbătă, la Prima Tv.
Managerul Spitalului Universitar face comparația între oraș și un om bolnav.
„Vedem un oraș sufocat de trafic, la tinerețea mea era o carte, ”Stresul psihic și bolile interne„. Vă dați seama că așa e orașul, e măcinat de boli, dar asta ne macină și pe noi”, adaugă medicul.
El susține că e nevoie de „un plan integrat” în ceea ce privește Capitala, iar pentru fiecare domeniu trebuie solicitată opinia experților.