Candidatul ADU la Ilfov vrea interzicerea traficului greu pe Centura A0

Candidatul ADU la Ilfov vrea interzicerea traficului greu pe Centura A0
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2024

Candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean Ilfov, Ionel Dancă, propune interzicerea traficului greu în interiorul Inelului de Centură A0, ca „soluție radicală” pentru reducerea traficului rutier și implicit a poluării în localitățile din jurul Capitalei. Acesta susține că restricțiile pot fi introduse gradual și că acestea pot excepta transportul de persoane, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Propunem interzicerea traficului greu în interiorul Inelului de Centură A0! (...) Până în 2026, când este programată finalizarea lucrărilor de construcție pentru autostrada A0, în colaborare între Consiliul Județean Ilfov și CNAIR, pe măsură ce sunt date în folosință noi loturi din A0, se pot introduce treptat restricții de circulație pentru autovehiculele cu greutatea mai mare de 7,5 tone care tranzitează localitățile care au conexiune la A0. Inițial, restricțiile de circulație pot viza un anumit interval orar din timpul săptămânii și în weekend iar ulterior finalizării Inelului de Centură A0 pot fi aplicate în întregime, cu excepția celor destinate transportului de persoane, a celor deținute sau utilizate de riverani sau a autovehiculelor care au drept de acces la sediul social al companiei ori la punctul de lucru declarat”, scrie, sâmbătă, pe Facebook, Ionel Dancă.

Acesta propune interzicerea traficului greu în Otopeni - DN1, Voluntari - DN2, Pantelimon - DN3, Popești-Leordeni - DN4, 1 Decembrie - DN5,  Bragadiru - DN6, Chitila - DN7 și în localitățile învecinate acestora, susținând că este „nevoie de soluții radicale pentru a reduce traficul rutier de mare tonaj din Ilfov care poluează viața și îngreunează traficul auto”.

„În același timp, Consiliul Județean Ilfov trebuie să realizeze rute alternative de conectare la A0 și Centura Bucureștiului, așa cum este nevoie la Berceni, unde o infrastructură rutieră făcută fără cap a rupt comuna în două și a blocat accesul locuitorilor înspre și dinspre București. Urmează o nouă problemă cu A0 la Măgurele și Dărăști-Ilfov! La fel, la Chitila există variante alternative de drum județean la DN7 care pot fi extinse și date în folosință. Sau la Chiajna, unde o barieră de cale ferată creează blocaje rutiere infernale pentru locuitori, trebuie propuse soluții alternative. Iar la Bragadiru, ca și în alte localități din jurul Bucureștiului, în colaborare cu Primăria Generală a Capitalei, Consiliul Județean Ilfov trebuie să realizeze conexiunile cu drumurile radiale de acces în București”, mai notează Dancă.

Acesta critică modul în care s-au realizat  lucrări de modernizare pe unele dintre drumurile județene din zonele Tâncăbești, Ștefănești, Dascălu sau Grădiștea, reclamând că acestea au fost făcute „de mântuială”, drumurile neavând trotuare sau limitatoare de viteză în zonele intravilane și nici canale de colectare a apelor pluviale.

viewscnt
Afla mai multe despre
centura a0