NASA amână din nou lansarea mega-rachetei către Lună, din cauza unei furtuni tropicale

NASA amână din nou lansarea mega-rachetei către Lună, din cauza unei furtuni tropicale
scris 24 sep 2022

Lansarea mega-rachetei NASA către Lună, deja amânată de două ori din cauza unor probleme tehnice, nu va mai avea loc la 27 septembrie, fiind amânată din cauza temerilor legate de furtuna tropicală Ian, a anunțat agenția spațială americană. 

Din cauza furtunii tropicale Ian, care se află acum la sud de Jamaica, NASA ar trebui să pregătească racheta pentru a fi introdusă la adăpost, în clădirea de asamblare. O decizie în ceastă privință va fi luată duminică. Dacă se va hotărî introducerea rachetei la adăpost, operațiunea va începe duminică noapte sau luni dimineață.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform prognozei meteo, furtuna ar urma să urce către Florida, unde se află centrul spațial Kennedy, de unde trebuie să pornească misiunea Artemis I.

“Marți, furtuna tropicală Ian ar urma să ajungă în Golful Mexic ca uragan, aproape de coasta sud-vestică a Floridei. Un front de aer rece va veni din nordul Floridei către sud. Drept urmare, sunt șanse mari ca marți să plouă în Florida, inclusiv în zona Cape Canaveral”, a declarat meteorologul Haley Brink, potrivit cnn.com, citat de News.ro.

Vineri, s-a prezentat ca dată de rezervă pentru lansare 2 octombrie. Însă este puțin probabilă stabilirea unei date până la luarea unei decizii cu privire la introducerea rachetei la adăpost.

Lansarea rachetei a fost anulată luni, 29 august, apoi din nou sâmbătă, 3 septembrie, din cauza unor probleme tehnice.

Transgaz anulează licitația pentru asigurările de sănătate a angajaților. Polița a fost estimată la aproape 7 milioane de euro CITEȘTE ȘI Transgaz anulează licitația pentru asigurările de sănătate a angajaților. Polița a fost estimată la aproape 7 milioane de euro

Racheta SLS portocalie și albă, care nu a mai zburat până acum, este în dezvoltare de mai bine de un deceniu.

La 50 de ani de la ultima misiune Apollo, Artemis 1 ar trebui să permită verificarea faptului că Orion, aflată în vârful rachetei, este sigură pentru a transporta astronauți pe Lună în viitor.

Pentru această primă misiune, Orion se va aventura până la 64.000 de kilometri în spatele Lunii, mai departe decât orice altă navă cu echipaj de până acum.

Obiectivul principal este de a testa scutul său termic, cel mai mare construit vreodată. La întoarcerea în atmosfera Pământului, va trebui să reziste la o viteză de 40.000 km/h și la o temperatură la jumătate mai caldă decât cea a suprafeței Soarelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
luna