Piața de artă a crescut, record absolut după 1945

Piața de artă a crescut, record absolut după 1945
scris 11 mar 2019

Piața de artă a crescut în 2018 pe plan mondial (+4%), pentru al treilea an consecutiv, atingând un record absolut înregistrat după 1945, cu 539.000 de loturi vândute, în pofida unei încetiniri înregistrate în al doilea semestru, a anunțat luni publicația franceză Artprice, lider mondial în domeniul bazelor de date ce includ cotațiile și indicii de prețuri ai operelor de artă, informează AFP.

Acest raport anual, comunicat în exclusivitate redacției AFP, a fost realizat pe baza vânzărilor realizate la licitațiile publice (comisioane de vânzare incluse) înregistrate de Artprice și de partenerul său chinez Artron. Vânzările au inclus picturi, sculpturi, desene, fotografii, stampe, videoclipuri, instalații, tapiserii, dar nu și antichități, bunuri culturale anonime și obiecte de mobilier, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA la București de peste 70 de ani, nu și-a găsit cumpărător după aproape un an CITEȘTE ȘI FOTO Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA la București de peste 70 de ani, nu și-a găsit cumpărător după aproape un an
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Produsul global al vânzărilor a atins în 2018 pragul de 15,5 miliarde de dolari (+4%). Creșterea s-a bazat pe piața occidentală (+12%), stimulată la rândul ei de Statele Unite (+18%).

Statele Unite, China și Marea Britanie concentrează 85% din cifra de afaceri mondială, cu 44% din totalul tranzacțiilor. Există însă și o diversificare evidentă, cu 40 de naționalități diferite prezente în Topul 500 al artiștilor.

New York rămâne pe primul loc în topul mondial al orașelor, cu nouă dintre cele mai profitabile licitații de artă organizate anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
artas
piata de arta