Grecii și românii - pe ultimele locuri în UE la utilizarea dispozitivelor wearables

Grecii și românii - pe ultimele locuri în UE la utilizarea dispozitivelor wearables
scris 25 feb 2021

Aproximativ o treime din populația Cehiei, Finlandei și Estoniei a utilizat în 2020 un ceas de tip smart watch, o brățară fitness sau alt dispozitiv portabil conectat la Internet (wearable), la polul opus fiind Grecia și România, unde mai puțin de 10% dintre locuitori au utilizat dispozitive wearables, arată datele publicate joi de Eurostat.

Potrivit Eurostat, la nivelul Uniunii Europene ponderea populației cu vârsta între 16 și 74 de ani care în 2020 a utilizat un dispozitiv wearable este de 19%, în timp ce în România este de 8% iar în Grecia de 7%, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Tinerii (persoanele cu vârsta între 16 și 24 de ani) au utilizat dispozitive wearable într-o măsură mai mare (28%) decât cei cu vârsta între 25 și 54 de ani (23%), urmați de cei cu vârsta între 55 și 64 de ani (11%). Doar 5% din persoanele cu vârsta între 65 și 74 de ani au utilizat astfel de dispozitive wearable.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Pe lângă ceasurile de tip smart watch, brățările fitness, ochelarii conectați, hainele și încălțămintea conectată la Internet, alte sisteme populare în rândul europenilor sunt asistenții virtuali, care au fost utilizați de 11% din persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani, și soluțiile conectate la Internet pentru managementul energiei, precum termostatele, contoarele, sistemele de iluminat conectate la Internet, care au fost utilizate de 10% din persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
wearables
eurostat