Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani și 6 luni, a devenit cel mai bătrân bărbat din lume după ce britanicul Bob Weighton, care deținea acest titlu, a murit la vârsta de 112 ani.
În februarie, Dumitru Comânescu era al treilea cel mai bătrân om din lume. El a fost declarat oficial atunci de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne "cel mai vârstnic cetățean român al Municipiului București".
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În fața lui erau atunci japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907) și britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908).
Ulterior, însă, japonezul a murit, iar românul "a urcat" pe locul 2.
CITEȘTE ȘI Certinvest lansează campania promoțională „Investește ce ți se potrivește!”Dumitru Comânescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, județul Prahova. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.
Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnării și recunoașterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul II se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.
Cel mai vârstnic om din lume trăiește tot în Japonia și este o femeie - Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Aceasta a primit anul trecut distincția Guinness World Records.
CITEȘTE ȘI FOTO Un critic de artă a distrus din greșeală o lucrare în valoare de 20.000 de dolari expusă la un târg din MexicDumitru Comânescu s-a născut la Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, în județul Prahova. Secretul longevității sale a fost și este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoți și doi strănepoți. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești. Inițial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroși matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Țițeica, pentru ca apoi să își găsească vocația în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 și a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experți agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-și activitatea.