După ani de căutări și renunțări, clubul Newcastle a fost vândut

După ani de căutări și renunțări, clubul Newcastle a fost vândut
scris 7 oct 2021

Premier League a aprobat preluarea clubului englez de fotbal Newcastle de către Fondul Public saudit de Investiții (PIF), după ce a primit "asigurări obligatorii din punct de vedere juridic" că statul saudit nu va controla clubul, informează BBC.

Considerat ca fiind separat de statul saudit, Public Investment Fund va furniza 80% din tranzacția de 300 de milioane de lire sterline (peste 350 de milioane de euro) pentru preluarea grupării de pe penultimul loc din Premier League, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2017 era anunțat că Newcastle se află în căutarea unui cumpărător, după ce proprietarul Mike Ashley a decis să vândă gruparea.

Newcastle este un club fotbat în 1892, deținut din 2007 de miliardarul britanic Mike Ashley.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Miliardarul britanic, care deține Newcastle prin societatea St. James Holding, a mai pus clubul de două în vânzare, în 2008 și 2009, înainte de a reveni asupra deciziei.

Newcastle va intra astfel în galeria marilor grupări deținute de investitori din Zona Golfului, ca PSG și Manchester City.

Prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, conduce Fondul de investiții publice din Arabia Saudită. Bin Salman devine, astfel, al patrulea cel mai bogat proprietar din Premier League.

Averea lui personală este estimată la șapte milioane de lire sterline (8,25 miliarde de euro), scrie mirror.co.uk.

Cel mai bogat proprietar din Premier League este Șeicul Mansour din Emiratele Arabe Unite (Manchester City), cu o avere estimată la 17 miliarde de lire sterline. Urmează proprietarul clubului Chelsea, rusul Roman Abramovici (9,2 miliarde de lire sterline), și proprietarul clubului Arsenal, americanul Stan Kroenke (8 miliarde de lire sterline).

VIDEO Prezentarea colecției Louis Vuitton, perturbată de două activiste infiltrate printre modele CITEȘTE ȘI VIDEO Prezentarea colecției Louis Vuitton, perturbată de două activiste infiltrate printre modele

Totuși, Bin Salman se află în fruntea unui fond de investiții de 260 de miliarde de lire sterline, unul dintre cele mai bogate de pe planetă.

Bin Salman, în vârstă de 34 de ani, îndeplinește o serie de roluri politice în țara sa, printre care vicepremier și ministru al apărării.

În iunie 2017, tatăl său, regele Salman, și-a desemnat fiul prinț moștenitor, făcându-l succesor la tronul saudit și conducătorul de zi cu zi al țării.

Bin Salman a încercat să cumpere un club mai titrat din Premier League, Manchetser United, deținut de familia americană Glazer, dar nu a reușit.

Simona Halep a coborât din nou în clasamentul WTA CITEȘTE ȘI Simona Halep a coborât din nou în clasamentul WTA

Prințul saudit consideră sportul și a divertismentul ca modalități de a schimba percepțiile globale despre Arabia Saudită, acuzată că nu respectă drepturile omului și continuă să asuprească femeile.

Bin Salman dorește să promoveze o imagine pozitivă pe scena internațională și a introdus reforme sociale pentru a îmbunătăți respectarea drepturilor omului în țară și pentru a le oferi femeilor mai multă libertate, deși practicile abuzive continuă în statul din Golf.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
newcastle
fotbal
vanzare