Disney se angajează să investească până la 17 miliarde de dolari în Florida. Litigiu oprit

Disney se angajează să investească până la 17 miliarde de dolari în Florida. Litigiu oprit
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Instituția însărcinată cu amenajarea de parcuri tematice Disney în statul american Florida a aprobat un acord pe 15 ani cu gigantul din industria de divertisment, la câteva săptămâni după ce părțile au pus capăt unui litigiu juridic, au raportat miercuri mai multe companii mass-media din Statele Unite, informează AFP.

În baza acestui acord, grupul Disney va investi până la 17 miliarde de dolari în următorii 10-20 de ani pentru a dezvolta imensele sale complexuri hoteliere și parcuri tematice din regiunea orașului Orlando, precizează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței - inspecție la sediile a 14 companii IT. Posibile trucări ale unor licitații. \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței - inspecție la sediile a 14 companii IT. Posibile trucări ale unor licitații. "Printre cele mai ample inspecții pe care le-am derulat."
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acordul prevede, de asemenea, crearea celui de-al cincilea parc tematic "major" în aceeași regiune, scrie Agerpres.

Guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis, și grupul Disney, un angajator major din această regiune prin parcul său de atracții Disney World din Orlando, au fost implicați într-o bătălie judiciară începând din 2022.

Grupul Disney a fost criticat de guvernatorul cu opinii conservatoare după ce a denunțat proiectul legislativ al acestuia ce prevedea restrângerea predării unor subiecte legate de orientarea sexuală în școlile primare din Florida.

Ca reacție, guvernatorul Ron DeSantis a suprimat statutul special deținut de Disney în statul Florida, punând capăt avantajelor de care parcul de distracții beneficia din anii 1960.

Acel statut special îi acorda grupului Disney numeroase avantaje: facilități administrative, gestiune autonomă a sitului, împrumuturi în condiții avantajoase.

În 2023, în urma deciziei lui Ron DeSantis, statul Florida a preluat gestionarea parcurilor tematice Disney, asigurată până atunci timp de decenii de o instituție creată de acest grup. Un comitet numit de Ron DeSantis a fost însărcinat cu administrarea terenului pe care se află Walt Disney World Resort.

Grupul Disney a ajuns în luna martie 2024 la un acord cu statul Florida, punând capăt litigiilor care au opus cele două tabere în tribunalele din acest stat american.

Deficitul de cont curent a crescut CITEȘTE ȘI Deficitul de cont curent a crescut

Disney are zeci de mii de angajați care lucrează în parcurile sale tematice și la sediul său general din regiunea orașului Orlando.

Reprezentant de marcă al nucleului dur al dreptei politice americane, Ron DeSantis, care s-a retras în ianuarie din alegerile primare republicane pentru prezidențiale, s-a făcut remarcat printr-o serie de măsuri ultraconservatoare privind educația, imigrația și tematicile LGBT+.

viewscnt
Afla mai multe despre
disney
florida