Licitația pentru reabilitarea cetății Râșnov, finalizată. Proiectul de 16 milioane de lei va fi executat în doi ani

Licitația pentru reabilitarea cetății Râșnov, finalizată. Proiectul de 16 milioane de lei va fi executat în doi ani

Cetatea Râșnov. Sursa foto: Neighbor's goat, CC BY-SA 3.0 ro, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35083695

scris 21 iul 2018

Licitația pentru proiectarea și reabilitarea cetății Râșnov a fost finalizată, a anunțat sâmbătă primarul localității, iar proiectul în valoare de 16 milioane de lei va fi executat în doi ani.

Primarul Liviu Butnariu a declarat: „Anul acesta, pe lângă sărbătorirea zilelor orașului, am sărbătorit și zece ani de la recuperarea cetății de la un așa-zis investitor. Avem finalizată licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării cetății, pe fonduri europene, în valoare de 16 milioane de lei. Mergeți să vedeți cetatea acum, pentru că, peste doi ani, când va fi finalizată, o să vedeți o cu totul altă cetate”.

Urmărește-ne și pe Google News

Licitația a fost finalizată joi, a precizat Butnariu pentru News.ro, iar în prezent rezultatele sunt analizate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). După încheierea acestei etape, firmele care au depus oferte vor fi înștiințate privind rezultatul, iar dacă nu există contestații, în termen de cinci zile va fi semnat contractul.

Acțiunile Microsoft au atins un nivel record după rezultatele trimestriale peste așteptări raportate de companie CITEȘTE ȘI Acțiunile Microsoft au atins un nivel record după rezultatele trimestriale peste așteptări raportate de companie

„Proiectul presupune consolidarea clădirilor din cetate, a imaginilor de pe ele, vor fi create spații pentru expoziții și va fi asigurată alimentarea cu electricitate a lor”, a adăugat el.

Prezent la Festivalul de Film și Istorii Râșnov, edilul a mai vorbit despre un proiect - reabilitarea Casei de Cultură, pentru care primăria a realizat un studiu de fezabilitate. Pe 15 august, acesta va fi depus pentru fonduri europene, iar valoarea lui este de 3,5 milioane de euro.

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov a debutat vineri seară cu o dezbatere la care a participat președintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, și cu proiecția filmului „Moartea lui Stalin”, de Armando Iannucci, peliculă ce a stârnit controverse în Rusia, unde a fost interzisă. În timpul proiecției, Dan Barna, liderul USR, a strâns semnături pentru campania „#Fărăpenali”.

Festivalul se va încheia pe 29 iulie, după ce va gădui proiecții, concerte, prelegeri și dezbateri, expoziții.

Una dintre dezbaterile din program - „Unde este locul României” - va avea loc sâmbătă după-amiază, în prezența ambasadorilor Michele Ramis (Franța), Stella Ronner-Grubacic (Olanda), Hans Klemm (SUA) și Cord Meier-Klodt (Germania). 

viewscnt
Afla mai multe despre
cetatea rasnov
reabilitare