Investiție de 30 milioane de dolari într-un start-up românesc care vrea să elimine prin roboți software munca de tip copy-paste

Investiție de 30 milioane de dolari într-un start-up românesc care vrea să elimine prin roboți software munca de tip copy-paste
scris 27 apr 2017

UiPath, start-up local specializat în soluții software de automatizare a proceselor repetitive din diferite industrii, a primit o finanțare de 30 milioane de dolari de la Accel Partners, care va ajuta compania să continue dezvoltarea în anii următori, se arată într-un comunicat remis Profit.ro.

“Finanțarea reprezintă o performanță unică în mediul start-up românesc și vine de la Accel Partners, fond de investiții de prim rang, aceiași care au făcut primele investiții în companii mamut precum Facebook, Dropbox și Spotify. Alături de Accel, mai participă la finanțare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures și Seedcamp”, se spune în comunicat.

Anterior, în partea a doua anului 2015, Earlybird Venture Capital, Credo Ventures și Seedcamp au investit 1,5 milioane de dolari în UiPath.

Afacerile Orange România au crescut la 246,2 milioane de euro în T1. Baza de clienți a scăzut la 10,38 milioane CITEȘTE ȘI Afacerile Orange România au crescut la 246,2 milioane de euro în T1. Baza de clienți a scăzut la 10,38 milioane

“Compania se va folosi de acest fond de sprijin pentru a angaja cei mai buni ingineri software și oameni de business, propunându-și să dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman în tehnologia produsului său «enterprise»”, se mai spune în document.

UiPath este o companie românească cu sediul în Statele Unite ale Americii și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (i.e. Robotic Process Automation / RPA).

Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Cu două versiuni majore lansate anual, produsul UiPath are în spate o echipă de programatori români.

UiPath anticipează în următorii 4-5 ani să atingă venituri de 100 milioane de dolari, în condițiile în care compania a înregistrat în ultimii doi ani creșteri cuprinse între 100 și 600%.

Așteptările românilor pentru creșterea veniturilor sunt la un nivel record – studiu GfK CITEȘTE ȘI Așteptările românilor pentru creșterea veniturilor sunt la un nivel record – studiu GfK

“Pe termen lung vrem să ajungem la o evaluare a companiei de un miliard de dolari, ceea ce înseamnă încasări de 100 milioane de dolari”, a declarat pentru Profit.ro directorul de marketing al UiPath, Vlad Ionescu.

Printre clienții UiPath se numără marile companii specializate în servicii de BPO, precum și giganți ca BBC, JPMorgan sau Swiss Re.

Start-up-ul s-a desprins în 2015 dintr-o companie specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, fondată încă din 2005. Treptat, aceasta s-a specializat în soluții de automatizare, iar din 2012 și-a îndreptat atenția către piața de automatizare robotizată a proceselor.

Softelligence lansează o platformă pentru digitalizarea operațiunilor asigurătorilor și băncilor și anticipează vânzări de 10 milioane de euro până în 2018 CITEȘTE ȘI Softelligence lansează o platformă pentru digitalizarea operațiunilor asigurătorilor și băncilor și anticipează vânzări de 10 milioane de euro până în 2018

Astfel, Daniel Dines și Marius Tîrcă au înființat în 2015 societatea UiPath SRL, precum și entități în Marea Britanie, India și SUA.

În România, compania are centrul de cercetare-dezvoltare, precum și echipele de implementare, în timp ce sediul din India se axează în prezent pe partea de suport, iar în Marea Britanie este localizată divizia de dezvoltare de business și de vânzări.

În SUA, UiPath are un birou de vânzări, compania deschizând în 2016 alte două birouri de vânzări în Singapore și Tokyo.

Produsele și soluțiile dezvoltate de UiPath se adresează companiilor mari și foarte mari care externalizează anumite procese către firme specializate – BPO (business process outsourcing) și IT outsourcing.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
accel partners
roboti
software
copy-paste