Internele caută servicii de dezvoltare software pentru accelerarea digitalizării proceselor din instituție, în contextul COVID-19. Contractul depășește 10 milioane de euro

Internele caută servicii de dezvoltare software pentru accelerarea digitalizării proceselor din instituție, în contextul COVID-19. Contractul depășește 10 milioane de euro
scris 12 aug 2021

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să cumpere servicii de dezvoltare software pentru "accelerearea digitalizării proceselor identificate la nivelul instituției în contextul pandemiei COVID 19". Contractul se va încheia pe o perioadă de trei ani și a fost estimat la 56,3 milioane de lei, fără TVA.

Punerea în practică a contractului va permite MAI eficientizarea activității de dezvoltare software la nivelul ministerului, dezvoltarea de noi aplicații informatice și servicii electronice într-un mod unitar, rapid și profesional, precum și valorificarea cunoștințelor dobândite pe parcursul contractului în activitățiile viitoare ale specialiștilor IT din MAI.

Urmărește-ne și pe Google News

"Criza generată de pandemia COVID-19 în întreaga lume, inclusiv în România, a accelerat digitalizarea proceselor identificate la nivelul MAI. Digitalizarea a devenit un element esențial pentru administrația publică, având în vedere contextul în care ne aflăm. Accelerarea digitalizării este deja resimțită în întreaga societate pe fondul restricțiilor impuse de limitarea răspândirii virusului, inclusiv în administrația publică. Astfel, la nivelul structurilor MAI se constată necesitatea eficientizării procesului de dezvoltare software în vederea atât a dezvoltării rapide a unor noi aplicații informatice interne sau servicii electronice (G2C, G2G, G2E, G2B), cât și a asigurării mentenanței și suportului pentru aplicațiile deja operaționalizate la nivelul MAI", se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire.

În cadrul ministerului sunt funcționale peste 200 de aplicații informatice (majoritatea lansate în ultimii 5 ani) și circa 150 de site-uri web publice.

City Insurance - infuzie de capital asumată de 150 milioane euro. Banii trebuie însă aduși până pe 25 august CITEȘTE ȘI City Insurance - infuzie de capital asumată de 150 milioane euro. Banii trebuie însă aduși până pe 25 august

"Nu în ultimul rând, au fost propuse spre dezvoltare cel puțin 30 de aplicații informatice/servicii electronice care digitalizează procesele de lucru. Mai mut decât atât, la nivelul MAI-DGCTI se află în implementare proiectul "HUB de servicii (Centrul de furnizare Servicii Electronice) la nivelul MAI", care constă în implementarea unui portal de servicii electronice oferite cetățenilor și mediului public/privat și care urmărește simplificarea accesului cetățenilor și mediulu privat la serviciile furnizate de MAI", se mai spune în documentație.

Profit.ro a anunțat, la 1 februarie, că MAI a primit patru oferte pentru construirea în Sectorul 6 din București, lângă centrul comercial Plaza România, până la mijlocul anului 2022, a unui centru de servicii electronice, proiect care urmărește simplificarea accesului cetățenilor și mediului privat la serviciile electronice ale instituției.

EXCLUSIV Vodafone România renunță la o licență telecom pentru care plătea 750.000 euro pe an. ANCOM o va scoate la vânzare în toamnă, alături de alte licențe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vodafone România renunță la o licență telecom pentru care plătea 750.000 euro pe an. ANCOM o va scoate la vânzare în toamnă, alături de alte licențe

Trei luni mai târziu, Consiliul Concurenței a anunțat că a declanșat o investigație ce vizează un posibil comportament anticoncurențial al unor companii în contextul participării în calitate de ofertanți la procedurile de achiziție publică având ca obiect activități de proiectare și execuție pentru realizarea proiectului "Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne".

"Astfel, având în vedere cele 35 de evenimente de viață menționate în Strategia Națională privind Agenda digitală pentru România 2014 - 2020, necesitatea de accelerare a digitalizării și de eficientizare/implementare a serviciilor electronice ăn contextul pandemiei COVID-19, precum și proiectul "HUB de servicii", cel puțin următoarele servicii electronice oferite de MAI ar putea face obiectul contractelor -subsecvente: obținerea certificatului de cazier judiciar, obținerea istoricului sancțiunilor rutiere, transmiterea răspunsului la scrisoarea de informare RO-CBE, recrutarea în vederea ocupării unor funcții vacante în Ministerul Afacerilor Interne, înscrierea la instituțiile de învățământ MAI, furnzarea informațiilor referitoare la accidentele de muncă suferite de personalul MAI, serviciul public de eliberare și verificare a apostilei pentru actele administrative și obținerea avizului MAI pentru emiterea avizelor pentru documentațiile de urbanism și amenajare a teritoriului, precum și a celor pentru autortizarea construcțiilor", se mai spune în documentație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația care urmărește achiziționarea de servicii de dezvoltare software expiră la mijlocul lunii septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul internelor
licitatie
software
digitalizare