Instanța anulează amenda de 5,5 milioane de lei aplicată Intralot de Concurență în dosarul video-loteriei. Decizia poate fi atacată cu recurs

Instanța anulează amenda de 5,5 milioane de lei aplicată Intralot de Concurență în dosarul video-loteriei. Decizia poate fi atacată cu recurs
scris 15 feb 2017

Curtea de Apel București (CAB) a admis contestația Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services împotriva amenzii de 5,54 milioane de lei aplicate de Consiliul Concurenței în decembrie 2013. Amenda a fost aplicată atunci cu argumentul că, alături de Loteria Română și alte două companii, au realizat o înțelegere privind implementarea programului video-loterie în România, prin stabilirea unei obligații de neconcurență în cadrul contractului de credit – furnizor.

Obligația de neconcurență prevedea că, pe perioada derulării contractului, 2003-2013, Loteria Română nu avea voie să desfășoare un alt program de video-loterie sau unul similar în cooperare cu alte companii.

“Admite cererea, în parte. Anulează Decizia 53/2013 a pârâtului (Consiliului Concurenței – n.r.) în ceea ce o privește pe reclamantă (Intralot – n.r.) și o exonerează pe aceasta de la plata sancțiunii. Obligă pârâtul la plata sumei de 11.050 de lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a se depune la Curtea de Apel București (…)”, se arată pe pagina web a instanței.

DOCUMENT Răspunsurile Curții de Conturi la întrebările lui Liviu Dragnea privind rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș CITEȘTE ȘI DOCUMENT Răspunsurile Curții de Conturi la întrebările lui Liviu Dragnea privind rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș

Cea mai mare sancțiune a fost aplicată Loteriei Române - 9,01 milioane lei, Intracom SA Holdings a fost amendată cu 1,77 milioane lei, iar Lotrom cu 512.500 lei, conform datelor anunțate de Consiliul Concurenței printr-un comunicat în ianuarie 2014.

“Conform legislației din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Română deține exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restricția cuprinsă în contract a eliminat concurența de pe această piață prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioadă de 10 ani“, a declarat atunci președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în comunicat.

Deși au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de video-loterie, clauza de neconcurență cuprinsă în contractul încheiat între cele patru companii a condus la restrângerea competiției atât pe piața exploatării mașinilor electronice cu câștiguri din România, cât și pe piețele aferente producției/comercializării de echipamente, se preciza în comunicat.

Loteria Română își desfășoară activitatea prin intermediul unei rețele naționale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profit și aproximativ 2.000 de agenții proprii și mandatare.

În 2015, operatorul de jocuri loto a avut o cifră de afaceri de 756,6 milioane de lei, de la 826,82 milioane de lei în urmă cu un an, și un profit net de 18,7 milioane de lei, în scădere cu 81,4% față de 2014.

 

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
intralot
consiliul concurentei
amenda
litigiu
instanta
lotrom
loteria romana