Germania va înăspri regulile pentru firmele dependente puternic de China

Germania va înăspri regulile pentru firmele dependente puternic de China
scris 20 nov 2022

Ministerul de Externe al Germaniei intenționează să înăsprească regulile pentru companiile dependente puternic de China, făcându-le să dezvăluie mai multe informații și, eventual, să efectueze teste de stres pentru riscurile geopolitice, se arată într-un proiect de document confidențial văzut de Reuters.

Măsurile propuse fac parte dintr-o nouă strategie de afaceri față de China, elaborată de guvernul cancelarului Olaf Scholz, deoarece încearcă să-și reducă dependența de superputerea economică a Asiei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Scopul este de a schimba structura de stimulente pentru companiile germane cu instrumente ale economiei de piață, astfel încât reducerea dependenței de export să fie mai atractivă”, se arată în document, evidențiind industriile chimice și auto.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a refuzat să comenteze.

APEC se angajează la summitul din Thailanda să stimuleze comerțul și să facă mai mult pentru a aborda alte provocări economice CITEȘTE ȘI APEC se angajează la summitul din Thailanda să stimuleze comerțul și să facă mai mult pentru a aborda alte provocări economice

Proiectul, întocmit de Ministerul de Externe condus de Annalena Baerbock, din partea verzilor, mai trebuie aprobat de alte ministere. O decizie finală cu privire la strategia față de China este așteptată la începutul anului viitor.

Legăturile comerciale strânse leagă Asia și cele mai mari economii ale Europei, expansiunea rapidă a Chinei și cererea de mașini și utilaje ale Germaniei alimentând propria creștere în ultimele două decenii.

China a devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei în 2016.

China a raportat 24.473 de cazuri noi de Covid-19, în scădere ușoară. Unele afaceri din Beijing sunt închise CITEȘTE ȘI China a raportat 24.473 de cazuri noi de Covid-19, în scădere ușoară. Unele afaceri din Beijing sunt închise

Cu toate acestea, relația a ajuns în centrul atenției de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, care a dus la sfârșitul unei relații energetice de un deceniu cu Moscova și a determinat numeroase companii să renunțe la afacerile locale.

"Nu trebuie să facem din nou această greșeală. Aceasta este responsabilitatea politicienilor și a companiilor", se spune în document.

Printre pașii evidențiați în documentul de 65 de pagini, dintre care unii au fost deja făcuți publici, se numără o înăsprire a regulilor pentru firmele active în China, pentru a se asigura că riscurile geopolitice sunt luate în considerare.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
china
reguli