Fuziune în grupul firmelor controlate de Iulian Stanciu: Network One Distribution preia producătorul local de biciclete Pegas

Fuziune în grupul firmelor controlate de Iulian Stanciu: Network One Distribution preia producătorul local de biciclete Pegas
scris 6 sep 2022

Network One Distribution (NOD), liderul pieței de distribuție IT&C din România, business de aproape 2 miliarde de lei în 2021 și controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, va prelua prin absorbție Atelierele Pegas, companie al cărei business a scăzut în 2021 la 6,13 milioane de lei, de la 9,7 milioane de lei în 2020.

"Fuziunea are în vedere consolidarea producției și distribuției bicicletelor Pegas la nivelul societății NOD, având în vedere experiența dobândită a acesteia prin combinarea activității de producție pentru mărcile proprii (Heinner, Horizon, Serioux) cu activitatea de distribuție. Mai exact, se dorește îmbunătățirea și eficientizarea activităților operaționale pe segmentul producției și distribuției de biciclete Pegas", scrie în proiectul de fuziune.

Urmărește-ne și pe Google News

Operațiunea va conduce la obținerea de eficiență pentru operațiunile societăților participante (...), reducerea costurilor administrative și operaționale legate de gestionarea a două entități separate, inclusiv a costurilor cu chiria, diminuarea cheltuielilor de raportare, a cheltuielilor privind serviciile de management și resurse umane, a cheltuielilor privind serviciile de marketing, a ținerii evidenței contabile a două societăți, optimizarea sarcinii legate de conformitatea fiscală/financiară (...), se mai spune în document.

DOCUMENT Vivre Deco - afaceri în cădere, pierderi mai mari. \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Vivre Deco - afaceri în cădere, pierderi mai mari. "Filosofia practicată de fosta conducere executivă a fost una greșită!" LISTA riscurilor, sunt anticipate noi "decizii dificile"

Compania Atelierele Pegas a fost înființată în anul 2011 de Andrei Botescu. La începutul lunii octombrie 2015, Network One Distribution (NOD) a anunțat preluarea unui pachet de acțiuni reprezentând 51,67% din acțiunile Atelierele Pegas pentru 202.588 euro.

De asemenea, a fost anunțat un plan de investiții de 8 milioane de euro pentru extinderea distribuției și a gamei de produse la nivel național și internațional și deschiderea, peste trei ani, a unei linii de asamblare cu o capacitate anuală de 100.000 de biciclete. Investiția era estimată la 5 milioane de euro.

Ulterior, în urma mai multor tranzacții, NOD a devenit acționar unic în Atelierele Pegas.

Ministrul Muncii: Nu discutăm de naționalizarea Pilonului 2 de pensii. E o discuție a unora care vor să se audă de la televizor CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii: Nu discutăm de naționalizarea Pilonului 2 de pensii. E o discuție a unora care vor să se audă de la televizor

Bicicletele Pegas au apărut pe piață la începutul anilor ‘70, fiind produse la fabrica de armament din Zărnești - “6 Martie”, redenumită Tohan Zărnești.

În anii de glorie, fabrica producea lunar 30.000 de biciclete. În 2017, Atelierele Pegas a produs 25.000 de biciclete sub cele 28 de modele Pegas existente pe piață, de la 15.000 de biciclete în 2016 și 8.000 de biciclete în 2015. Ținta conducerii companiei este atingerea unui business de 5 milioane de euro până în 2020.

În aprilie 2021, Profit.ro a anunțat că Tribunalul București a respins, cu posibilitate de apel, cererea companiei germane ZEG Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft eG, care produce biciclete sub diverse mărci, printre care și Pegasus, de a anula și radia din evidențele OSIM marca Pegas.

Asirom câștigă contul pentru sănătatea angajaților TAROM CITEȘTE ȘI Asirom câștigă contul pentru sănătatea angajaților TAROM

În 2021, NOD și-a sporit afacerile cu 9,5%, la 1,93 miliarde de lei, în timp ce profitul net a coborât cu 4,6%, la 46,23 milioane de lei.

Compania a depășit 410 de angajați, în creștere ușoară față de 2020.

NOD distribuie branduri IT&C internaționale și mărci proprii, cum ar Serioux (produse IT), Horizon (televizoare), Heinner (electrocasnice), Heinner Home (textile pentru casă), U-Grow (produse pentru copii), Momki (jucării) și Pegas (biciclete). 

De asemenea, compania furniează soluții cloud și servicii profesionale precum management al activelor software (SAM), migrare și instalare de soluții Microsoft, audit GDPR (regulamentul de protecție a datelor cu caracter personal) și soluții de tip city manager pentru gestionarea diferitelor procese automatizate în cadrul unei administrații publice. 

NOD este controlat în proporție de 89,5% de antreprenorul Iulian Stanciu, președintele executiv și acționar al grupului eMAG, cel mai mare retailer online din România.

Ceilalți acționari sunt Vlad Vasile Dumitru - 5,5% și Andrei Marian Militaru - 5%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nod
network one distribution
atelierele pegas
fuziune
iulian stanciu