Clădirea Poșta Puișor din Capitală va fi transformată în clădire de birouri, în urma unei investiții a dezvoltatorului imobiliar Forty Management&Investments, companie fondată în 2015 de Lucian Azoiței și Tudor Bădițescu, care a început un proces de supraetajare a imobilului, potrivit informațiilor Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI
Investitorul, concentrat pe ansambluri rezidențiale, intră cu acest proiect pe segmentul de birouri. Lucian Azoiței a confirmat informațiile Profit.ro.
La finalul lucrărilor, programate prin autorizația de construire pentru decembrie 2021, clădirea va ajunge la un regim de înălțime de P+9, de la P+6 în prezent.
Lucrările de supraetajare sunt executate de societatea Pot Prod, în baza unui proiect întocmit de Răzvan Bârsan+Partners.
În decembrie 2017, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Telekom Romania a vândut trei clădiri, printre care și Poșta Puișor, al cărei preț solicitat a fost de 1,98 milioane de euro.
Situată în cartierul bucureștean 13 Septembrie, vis-a-vis de JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Poșta Puișor are o suprafață de aproape 3.100 metri pătrați și dispune de un teren de 1.096 metri pătrați.
Imobilul a fost achiziționat de Gersim Impex, cel mai mare distibuitor local de telefoane mobile, companie cu afaceri de peste 700 milioane de lei în 2018 și controlată integral de Daniel Ștefănescu, potrivit www.termene.ro.
Gersim Impex a obținut autorizația pentru lucrările de supraetajare în iunie 2019 și a vândut clădirea către Forty Management în a doua parte a anului trecut.
Forty Management dezvoltă în prezent 234 de apartamente, în două proiecte din București. Vânzarea celor 204 apartamente din cadrul proiectului Central District 4 Elemente s-a finalizat în februarie anul acesta, iar în cadrul Central District Viitorului 134 vânzările au ajuns la peste 60%.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. Împreună, primele două luni din 2020 au adus cu 18,5% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.