Ministerul Finanțelor a primit patru oferte pentru servicii de asistență juridică necesare derulării programului de emisiuni de titluri de stat (MTN – Medium Term Notes) și realizarea unor operațiuni specifice de administrare a serviciului datoriei publice guvernamentale, contract estimat la 645.000 euro, fără TVA.
Potrivit datelor ministerului remise la solicitarea Profit.ro, ofertele au fost depuse de consorțiile formate din Volciuc-Ionescu SCA și Arnold & Porter Kaye Scholer LLP, Hogan Lovells International LLP și Societatea Civilă de Avocați Bulboacă și Asociații, DLA Piper, precum și consorțiul format din firmele de avocatură Linklaters LLP și PeliFilip SCA.
“Finalizarea evaluării ofertelor și stabilirea ofertantului câștigător este estimată pentru sfârșitul lunii februarie 2017”, se arată în răspunsul instituției.
Ofertele au fost deschise pe 8 februarie.
CITEȘTE ȘI Zeci de mii de păgubiți ai Carpatica Asig se pregătesc să își primească în curând banii. Instanța a decis falimentul companiei, care mai are însă drept de apelProgramul-cadru "Medium Term Notes" (MTN) a fost aprobat prin HG 1264/2010, în baza căruia Ministerul Finanțelor Publice realizează emisiunile de euroobligațiuni pe piețele financiare externe.
La momentul stabilirii Programului, MFP a derulat un proces de selecție a firmelor/consorțiilor de avocați care să acorde asistență juridică în numele ministerului, cu respectarea principiilor prevăzute de legislația privind achizițiile publice.
“Astfel, în cursul anului 2010, prin parcurgerea etapelor prevăzute în Ordinul MFP 2722/2010 privind procedurile de selectare a societăților profesionale civile de avocați din România sau din străinătate pentru acordarea de asistență juridică pentru Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes", a fost selectat consorțiul Allen & Overy LLP și Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA, singurul de altfel care a îndeplinit criteriile de selecție, încheindu-se un contract-cadru cu durata de 3 ani, care a expirat în anul 2014, nefiind prelungit”, se arată în răspunsul instituției.
CITEȘTE ȘI ANAF primește 4 oferte pentru trimiterea corespondenței către contribuabili. Contractul este estimat la 35,2 milioane de lei în 4 aniÎn cursul anului 2011, procedura a fost modificată și completată pentru a permite extinderea pieței de emisiune accesate fiind introduse prevederi conform cărora contractele-cadru de asistență juridică se încheie și sunt valabile până la finalizarea Programului MTN.
“Astfel, au fost încheiate contracte-cadru cu consorțiile câștigătoare PeliFilip SCA și Linklatters LLP și LLP DLA Piper Dinu SCA, DLA Piper UK LLP și DLA Piper US LLP, cu valabilitate pe durata Programului MTN. Ulterior, pentru fiecare emisiune efectuată în cadrul Programului MTN s-au aplicat prevederile Procedurii fiind declarat câștigător consorțiul pe baza ofertei financiare celei mai competitive, serviciile fiind prestate în baza subcontractelor la contractul-cadrul și a mandatelor acordate de MFP”, se mai arată în răspuns.
Anul trecut, consorțiul format din PeliFilip SCA și Linklatters LLP a declinat unilateral contractul încheiat cu Ministerul Finanțelor Publice, în prezent fiind în vigoare numai contractul încheiat cu LLP DLA Piper Dinu SCA, DLA Piper UK LLP și DLA Piper US LLP.
“Valoarea serviciilor juridice achitate pe perioada derulării Programului MTN până în prezent este de 660.499 euro, fără TVA”, se spune în răspunsul remis Profit.ro.