Orange România Communications (fost Telekom Romania Communications) va iniția un proces de majorare a capitalului social prin aportul în natură al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Operațiunea va fi derulată prin obținerea a 42 certificate de atestare a dreptului de proprietate pe terenuri și emisiunea de noi acțiuni în favoarea ministerului.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special
Acționarii operatorului de telecomunicații, al cărui business a atins 2,63 miliarde de lei în 2021, sunt Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd - 54,01% și MCID - 45,99%.
"Legea privatizării prevede obligația companiilor privatizate de a majora capitalul social în favoarea statului cu valoarea terenurilor pe care acesta le-a pus la dispoziție și care au devenit proprietatea respectivelor companii. Majorarea efectivă a capitalului social este precedată de un proces complex și îndelungat. Orange Romania Communication respectă obligațiile prevăzute de Legea privatizării în legatură cu majorarea capitalului social, în favoarea statului, cu valoarea terenurilor, pentru care toate condițiile legale sunt îndeplinite", a transmis grupul Orange pentru Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cele 42 de terenuri vor fi evaluate de Darian DRS din Cluj-Napoca.
"Orange Romania Communications respectă toate etapele pentru a finaliza acest proces și, la momentul prevăzut de lege, își va îndeplini obligațiile care îi revin conform prevederilor Legii 31/1990 privind societățile comerciale și a legislației conexe referitoare la publicarea hotarârilor AGA în Monitorul Oficial. În acest moment, procesul de majorare a capitalului social nu este finalizat", a mai transmis compania.
Orange România Communications (fostul Telekom Communications România, fost Romtelecom) a revenit pe minus în exercițiul financiar aferent anului 2021, pierderea netă atingând 361,1 milioane de lei, de la un profit net de 148,9 milioane de lei în 2020.
Afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 10,3%, la 2,63 miliarde de lei.
Datoriile totale au cunoscut un regres de 25,5%, de la 1,37 miliarde de lei la 1,02 miliarde de lei.
De asemenea, creanțele operatorului au coborât cu 29%, la 658,76 milioane de lei. Numărul mediu de salariați în 2021 a fost de 3.090, inferior anului 2020 cu 9,1%.
CITEȘTE ȘI Rasirom, controlată de SRI, vrea să furnizeze Poliției un sistem de supraveghere video care identifică din mers numerele de înmatriculare ale mașinilorProfit.ro a anunțat, în iulie, că Orange România, liderul local al pieței de telecomunicații, vrea să preia prin fuziune Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd, societate înregistrată în Cipru, care deține 54,01% din acțiunile Orange România Communications. Detalii AICI.
De asemenea, Profit.ro a anunțat că ministerul intenționează să cumpere servicii de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Orange România Communications și Orange România, în scopul elaborării unei strategii de răspuns și de identificare a opțiunilor pe care le are în calitate de acționar minoritar semnificativ, astfel încât să își protejeze interesele și să maximizeze rezultatele obținute în urma procesului de integrare și fuziune.
În prealabil, ministerul a demarat un proces de consultare al pieței, în cadrul căruia a primit oferte neangajante de la Botezatu Estrade&Asociații, Mușat&Asociații, MPR Partners și Valorem Business Advisors.
"Vă comunicăm că în perioada imediat următoare, ministerul va demara procedura de achiziție a serviciilor de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Telekom Romania Communications (actuala Orange Romania Communications) și Orange Romania, prin publicarea pe SEAP a anunțului de participare la licitația deschisă. Ulterior finalizării procesului de achiziție și semnării contractului cu ofertantul declarat câștigător, procesul premergător fuziunii dintre cele două companii va fi demarat", a transmis ministerul pentru Profit.ro.
Până la momentul acestui articol, anunțul licitației nu a fost publicat în SEAP.
CITEȘTE ȘI Când va fi funcțional sistemul IT care va scăpa românii de prezentarea copiei de pe certificatul de naștere sau căsătorie. AS Computer va furniza echipamenteleÎn luna noiembrie 2021, Telekom Romania Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, confirmând informațiile anunțate de Profit.ro. Detalii AICI.
Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro.
Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro. Detalii AICI.