EXCLUSIV Asirom urcă puternic la RCA după falimentul Euroins și aduce pe piață o premieră: Virtual advisory board, cu liceeni ca viitori clienți. "Vreau să dau bani la acționari și să schimb modul de gândire al salariaților."

EXCLUSIV Asirom urcă puternic la RCA după falimentul Euroins și aduce pe piață o premieră: Virtual advisory board, cu liceeni ca viitori clienți. "Vreau să dau bani la acționari și să schimb modul de gândire al salariaților."
scris 27 ian 2024

Asirom, subsidiară locală a Vienna Insurance Group și locul cinci în ierarhia de profil, a închis anul 2023 cu rezultate bune, peste nivelul bugetat, a transmis pentru Profit.ro Mădălin Roșu, director general al companiei, autorizat de ASF în această funcție în decembrie 2023.

În primăvara anului trecut, Profit.ro a anunțat că bugetul Asirom prevede atingerea unui volum de prime subscrise de 1,162 miliarde de lei, în creștere cu 1,2% față de 2022. Mai multe detalii AICI.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Veniturile din prime au depășit nivelul bugetat pentru că am subscris mult pe segmentul RCA, unde am ajuns la 52-53% din portofoliu, peste ținta propusă, de 50%. Mă uit și la profitabilitate pentru că vreau să dau bani la acționari. Este foarte probabil să dăm dividende pentru anul 2023 din profitul obținut, care, așa cum arată cifrele preliminare, se situează undeva între 2,5 și 3 milioane de euro. Ar fi fost mai mare cifra, dar majorarea ponderii RCA a diminuat profitabilitatea pe fondul creșterii ratei combinate a daunei peste 100%", a afirmat Roșu.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
 
La jumătatea anului 2023, cota Asirom pe piața asigurărilor generale și de viață a fost de 7,74%. Raportat la subscrierile pieței, care au însumat 9,078 miliarde de lei, veniturile din prime ale Asirom s-au situat la 702 milioane de lei.
 
Avansul puternic al primelor Asirom a fost efectul retragerii autorizației Euroins, în martie 2023, falimentul companiei fiind confirmat de instanță trei luni mai târziu. Astfel, clienții Euroins au migrat către ceilalți asigurători. Groupama și Allianz-Țiriac, spre exemplu, au anunțat rezultate foarte bune pentru 2023. Detalii AICI și AICI
Tranzacție - Fondatorul Safety Broker a preluat MaxyGo Credit CITEȘTE ȘI Tranzacție - Fondatorul Safety Broker a preluat MaxyGo Credit

Pentru 2023, Asirom și-a bugetat un profit net de 13 milioane de lei, de la pierderi de 2,5 milioane de lei în 2022 și un minus de 18,5 milioane de lei în 2021.

"Compania a început anul 2024 cu un ritm de creștere peste nivelul planificat. Cred că Asirom are forța să performeze și mai bine. Vreau să schimb modul de gândire al salariaților, vreau mai multă colaborare între departamente, mai multă cooperare între angajați, vreau să repoziționez imaginea companiei.

De asemenea, vreau ca Asirom să fie mai apropiată de tineri. Vreau, spre exemplu, să înființez un virtual advisory board, care să includă liceeni și să-i întrebăm cum văd ei domeniul asigurărilor, să ne aducă feedback, pentru că ei vor fi clienții noștri peste câțiva ani.

Urmăresc să îmbunătățesc produsele companiei, vreau să avem soluții pentru orice client, indiferent de doleanțele acestuia. Nu mai vrea să răspundem clienților cu "NU", vreau să răspundem cu "lasă-mă să verific și revin cu răspuns". Cred că orice poate fi asigurat, nu există pe lumea asta ceva care nu poate fi asigurat", a mai spus șeful Asirom.   

Asirom este unul dintre cei importanți asigurători locali.

Capitalul social al societății este de 508,995 milioane de lei.

Structura acționariatului include Vienna Insurance Group AG - 88,77%, LVP Holding GmbH - 11,02% și alți acționari - 0,21%.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
venituri
subscrieri
dividende