Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Române au au făcut, în ultima săptămână, 114 percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 7.600.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, relatează News.ro.
În perioada 16 – 22 iunie , sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au făcut 114 percheziții domiciliare și au pus în aplicare 60 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.
În cauzele penale instrumentate, față de 135 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive față de 21 dintre acestea (5 persoane reținute și 15 sub control judiciar).
CITEȘTE ȘI Percheziții în București, Ilfov, Prahova, Brașov și Giurgiu într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor, în domeniul construcțiilorDe asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de peste aproape 7.600.000 de lei, dintre care peste 760.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 381.000 de lei.
În plus, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 96.000 de țigarete, 25 de kilograme de tutun și 227 de litri de alcool.
De exemplu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au făcut 11 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul deșeurilor reciclabile.
Perchezițiile au avut loc pe raza județelor Dâmbovița și Giurgiu, într-un dosar cu prejudiciul estimat la 1,2 milioane de euro.
De asemenea, polițiștii din Giurgiu au făcut 24 de percheziâii pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale, unități și instituții sanitare.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani și documente.
Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăți comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienți, folosind documente false.
În cauză, sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, cauza aflându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.