Mai multe transporturi cu aproximativ 200 tone deșeuri, oprite la intrarea în țară în ultimele zile

Mai multe transporturi cu aproximativ 200 tone deșeuri, oprite la intrarea în țară în ultimele zile
scris 20 mai 2023

Polițiștii de frontieră din vestul și sudul țării, în cooperare cu lucrători din cadrul comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu și ANPC, nu au permis, în această săptămână, intrarea în țară pentru multe transporturi ce conțineau, în total, aproximativ 200 de tone de produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum și deșeuri din aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Cele mai recente cazuri s-au înregistrat în data de 19.05.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, când polițiștii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de trei cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse second hand  din Germania, Olanda și Italia pentru societăți din România, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, care conțineau un total de 24.300 kg, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor. În urma verificărilor, reprezentanții autorității naționale responsabile cu protecția mediului au interzis intrarea automarfarului în țară, deoarece bunurile  transportate nu îndeplinesc condițiile legale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acțiuni similare s-au derulat  în cursul acestei săptămâni și în Punctele de Trecere a Frontierei Petea, Nădlac II, Borș II și Giurgiu unde pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra a nouă automarfare.

Șoferii transportau deșeuri (textile, electrocasnice second hand, mobilă și saltele second hand, deșeuri de aluminiu si ceramice), încărcate din Belgia, Germania, Polonia și Bulgaria fiind destinate unor societăți din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților comisariatelor județene ale Gărzii de Mediu și ANPC. Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele nouă mijloace de transport se afla cantitatea totală de 175.000 kilograme deșeuri.

În toate cazurile autoritățile de control nu au permis intrarea în țară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condițiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei, respectiv Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
deseuri
granita
anpc
garda de mediu