Firmele care participă cu desk-uri la standurile României de la târgurule de turism vor primi și în acest an sprijin financiar de la stat, după ce își pierduseră acest avantaj

Firmele care participă cu desk-uri la standurile României de la târgurule de turism vor primi și în acest an sprijin financiar de la stat, după ce își pierduseră acest avantaj
scris 12 ian 2020

România risca să meargă la târgurile internaționale de turism doar cu asociații și patronate, fără firmele private, cărora le era interzis din acest an să primească gratuități din partea statului. Foarte puține dintre aceste firme private, în general agenții de turism, nu ar fi continuat să participe plătind integral totul, obișnuite fiind ca ani de zile să fie "subvenționate" pentru aceste prezențe la târguri, unde își promovează ofertele. În acest context, Ministerul Economiei a găsit o portiță în lege prin care continuă să sprijine o parte din prezența la târguri a firmelor private care aduc turiști străini în România, explicând că acestea sunt un vector important de promovare a țării noastre peste hotare.

România, prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism va beneficia de standuri în acest an la târgurile internaționale de turism, unde va  promova destinația turistică România alături de co-expozanți, după ce a riscat ca în 2020 să nu mai poată participa la niciunul. Guvernul a găsit soluția pentru deblocarea problemei generate de Schema de minimis, nefinalizată anul trecut, pentru ca România să poată participa, astfel, la primul târg internațional din acest an, care va avea loc la Viena, Austria (Ferien Messe), în perioada 16-19 ianuarie.

Urmărește-ne și pe Google News

Prezența la târgurile internaționale de turism este una dintre cele mai importante direcții de promovare a României ca destinație turistică, iar nucleul prezenței țării noastre la aceste manifestări expoziționale este organizarea de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism a unor pavilioane naționale, standuri specializate pe produse sau miniexpoziții. În acest sens, asociațiile profesionale, patronale și organizațiile neguvernamentale, cât și autoritățile administrației publice locale și centrale sau alte entități a căror activitate are impact în domeniul turismului, dar care nu desfășoară activitate economică, astfel cum este definită de legislația în domeniul ajutorului de stat, pot participa în această perioadă la târgurile internaționale de turism, la standul național.

Lufthansa suspendă zborurile spre Teheran până pe 20 ianuarie CITEȘTE ȘI Lufthansa suspendă zborurile spre Teheran până pe 20 ianuarie

"Din păcate, însă, sprijinirea prezenței firmelor private la târgurile internaționale, care până anul trecut aveau desk-uri gratuite la standul României, este considerată din acest an ajutor de stat. Cu toate acestea, respectivele firme (turoperatori, companii aeriene, hotelieri etc.) aduc în România turiști străini și sunt ele însele un vector important de promovare a țării noastre peste hotare", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

O măsură benefică pentru sprijinirea în continuare a acestor firme care vând destinația România peste hotare, propusă de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism, este adoptarea în regim de urgență a Schemei de minimis, a declarat Emil - Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism va fi prezent luna aceasta și la FITUR – Madrid, Spania, cea mai importantă manifestare expozițională de turism, la nivel mondial, pentru profesioniștii din industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
targuri internationale
participanti
sprijin