Finanțele publică bugetele a 200 de companii de stat: Demersul crește eficiența cheltuielilor și permite înlăturarea unor riscuri de fraudă sau corupție

Finanțele publică bugetele a 200 de companii de stat: Demersul crește eficiența cheltuielilor și permite înlăturarea unor riscuri de fraudă sau corupție
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2016

Ministerul Finanțelor publică execuția bugetelor de venituri și cheltuieli realizate în primul trimestru al anului de către societăți, filiale, institute de cercetare, regii autonome aparținând statului. Demersul  crește eficiența cheltuirii banului public și permite înlăturarea unor riscuri de fraudă sau de corupție, a declarat ministrul Anca Dragu.

Cele 200 de întreprinderi publice aparțin ministerelor Comunicațiilor, Culturii, Energiei, Mediului, Educației, Agriculturii, Sănătății, Muncii, Transporturilor, Finanțelor Publice, Tineretului și Sportului, Apărării Naționale, Economiei, precum și Secretariatului General al Guvernului, Băncii Naționale a României, Camerei Deputaților și Autorității pentru Administrarea Activelor Statului.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Șeful ANAF: Din 2017, eliminăm hârtia, vom primi doar declarații online CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful ANAF: Din 2017, eliminăm hârtia, vom primi doar declarații online

Toate informațiile pot fi vizionate pe www.transparenta-bugetara.gov.ro la rubrica special creată: „Rapoarte întreprinderi Publice”. Datele pot fi găsite selectând numai perioada de raportare, numele întreprinderii publice sau al autorității publice tutelare și codul de validare.

 „Este o promisiune pe care le-am făcut-o cetățenilor încă de la lansarea site-ului de Transparență Bugetară că, după publicarea execuțiilor bugetare a 13.700 de instituții publice, vom reveni cu veniturile și cheltuielile întreprinderilor de stat. Orice cetățean poate să știe acum modul în care sunt repartizate și cheltuite fondurile de către o societate la care statul este acționar, o regie autonomă sau un institut de cercetare. Această transparență crește eficiența cheltuirii banului public și permite înlăturarea unor riscuri de fraudă sau de corupție”, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice.

Rapoartele aferente execuțiilor bugetare pentru al II-lea trimestru vor fi publicate după ce întreprinderile publice cotate la Bursa de Valori își vor informa acționarii și MFP le va centraliza.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii
execuții bugetare