Un procent de 0,53 din numărul societăților comerciale care au depus bilanțuri contabile în anul fiscal 2018 realizează 65% din cifra de afaceri totală din economie, a declarat, joi seara, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la cea de-a XXVI-a ediție a Galei Topului Național al Firmelor, organizată de CCIR.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
"Această lucrare s-a bazat pe cele 706.144 de bilanțuri depuse la 15 iulie anul curent la organele fiscale. Din această bază de date, au rămas 225.363 de firme care au intrat în ceea ce înseamnă procedura de top. Pe primele 10 locuri au rămas 12.603 societăți. Vreau să menționez foarte clar că firmele cu datorii la bugetul de stat și cu zero salariați nu au fost luate în calcul", a afirmat Daraban, potrivit Agerpres.
Președintele CCIR a subliniat că datele statistice evidențiază un caracter polarizat accentuat al economiei românești.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Vreau să subliniez polarizarea extremă a economiei românești. Aceste 12.603 de societăți care sunt pe primele 10 locuri din cele șapte domenii din cele 353 de subdomenii de activitate realizează 178,48 miliarde de euro cifră de afaceri. Toți cei care au depus bilanțuri realizează 330 de miliarde. Acest lucru spune multe despre polarizarea societății românești, despre polarizarea business-ului. Și, dacă mi-ați permite în continuare o altă mică statistică: sunt 3.370 de societăți în România, române și străine, cu peste 10 milioane de euro cifră de afaceri. Acestea reprezintă 0,53% din numărul societăților care au depus bilanțuri și totuși ele realizează 65% din cifra de afaceri totală. Este o realitate, este o realitate a economiei românești", a apreciat acesta.