Acțiunile Twitter au coborât vineri cu până la 21% după ce compania a anunțat scăderea numărului de utilizatori lunari cu 1 milion, la 355 de milioane, în urma eforturilor de eliminare a conturilor false și a reglementărilor mai stricte referitoare la confidențialitatea datelor, chiar dacă rezultatele trimestriale au depășit așteptările analiștilor, transmite MarketWatch.
Înainte de pierderile de vineri, titlurile Twitter înregistraseră o creștere de 80% în acest an, cu mult peste avansul S&P 500, de 6,1%, anunță News.ro.
Declinul acțiunilor Twitter a fost chiar mai mare față de scăderea de aproape 20% consemnată de titlurile Facebook, provocată de estimările pesimiste ale companiei referitoare la marjele de profit, ca urmare a reglementărilor mai stricte privind protecția datelor personale.
În schimb, scăderea capitalizării Twitter, de 6,6 miliarde de dolari, nu se compară cu cea suportată de Facebook, de 120 de miliarde de dolari, cea mai mare din istoria bursei de pe Wall Street.
Twitter a raportat profit net pentru al treilea trimestru consecutiv, de 134 de milioane de dolari, respectiv de 13 cenți pe acțiune. Veniturile au urcat cu 24%, la 710,5 milioane de dolari, depășind estimările FactSet, cu circa 2 milioane de dolari.
În timp ce directorii vorbeau despre viitorul luminos al Twitter, investitorii au reacționat la scăderea numărului de utilizatori lunari cu 1 milion, la 355 de milioane, comparativ cu primul trimestru.
Declinul a fost anticipat, după informațile recente potrivit cărora compania elimină aproximativ 1 milion de conturi false pe zi. La momentul respectiv directorul financiar Ned Segal a încercat să minimuzeze problema.
În timpul conferinței trimestriale cu analiștii, Segal a spus că declinul numărului de utilizatori lunari activi a avut loc în urma eforturilor companiei de a-și curăța platforma, a deciziei de a nu reînnoi contractele de mesagerie text și a noilor reglementări europene referitoare la protejarea confidențialității datelor persoanale, care au intrat în vigoare în trimestrul al doilea.