Companiile din UE și-au redus investițiile în cercetare și dezvoltare - în premieră în ultimii 10 ani

Companiile din UE și-au redus investițiile în cercetare și dezvoltare - în premieră în ultimii 10 ani
scris 18 dec 2021

Pentru prima dată în ultimii zece ani, companiile din UE și-au redus investițiile generale în cercetare și dezvoltare, în principal în urma impactului pandemiei și al scăderii investițiilor în R&D în sectorul auto și în industria aerospațială și a apărării.

Un raport al Comisiei Europene, citat de Agerpres, se referă la cele 2.500 de companii care au investit anul trecut cele mai mare sume în cercetare și dezvoltare pe plan global.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministrul Turismului reamintește că voucherele de vacanță pot fi acordate în privat și sunt integral deductibile fiscal - Încurajez companiile să le ofere în continuare! CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului reamintește că voucherele de vacanță pot fi acordate în privat și sunt integral deductibile fiscal - Încurajez companiile să le ofere în continuare!
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Aceste companii, cu sedii centrale în 39 de țări și peste 800.000 de subsidiare în întreaga lume, au investit fiecare peste 36,5 milioane de euro în cercetare și dezvoltare anul trecut. Valoarea totală a investițiilor celor 2.500 de companii s-a ridicat la 908,9 miliarde de euro, echivalentul a 90% din finanțarea acordată de întreprinderi la nivel mondial pentru cercetare și dezvoltare.

În rândul celor 2.500 de companii, 401 sunt cu sediul în Uniunea Europeană (reprezentând 20% din total), 779 sunt din SUA (38%), 597 din China (16%), 293 din Japonia (12%) și 430 din restul lumii (14%), inclusiv din Marea Britanie (105 companii), Taiwan (86), Coreea de Sud (60), Elveția (57).

Ciucă l-a demis pe președintele ANRM pus de Cîțu și l-a numit interimar pe șeful Direcției Țiței și Gaze din Agenție CITEȘTE ȘI Ciucă l-a demis pe președintele ANRM pus de Cîțu și l-a numit interimar pe șeful Direcției Țiței și Gaze din Agenție

Anul trecut, companiile din SUA și China și-au majorat investițiile în cercetare și dezvoltare cu 9,1% și, respectiv, 18,1%, în timp ce companiile cu sediul în UE și-au redus investițiile în cercetare și dezvoltare cu 2,2%, față de o creștere de 6% în 2019.

Creșterea globală a investițiilor în cercetare și dezvoltare a fost condusă de sectorul serviciilor TIC (15,5%), sănătate (12,8%) și producătorii de TIC (5,7%), în timp ce în domeniile afectate de pandemie au scăzut investițiile în cercetare și dezvoltare, de exemplu în industria aerospațială și a apărării (17%) și în sectorul auto (4,3%). În sectorul produselor chimice au scăzut cu 3,4% investițiile în cercetare și dezvoltare, continuând tendința negativă din ultimii ani

viewscnt
Afla mai multe despre
cerectare
compoanii
ue
investitii
dezvoltare