Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2021

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în termeni nominali cu 5,5% în primele 11 luni din 2020, față de aceeași perioadă din 2019, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

”Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019 au scăzut pe ansamblu cu 5,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (-11,7%), industria bunurilor de capital (-5,8) și în industria bunurilor intermediare (-5,7%). Industria bunurilor de folosință îndelungată a crescut cu 20,3%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Prima mare tranzacție pe piața IT în 2021: Gemini Solutions, companie de software fondată de ingineri români din Silicon Valley, a fost achiziționată de ThoughtWorks CITEȘTE ȘI Prima mare tranzacție pe piața IT în 2021: Gemini Solutions, companie de software fondată de ingineri români din Silicon Valley, a fost achiziționată de ThoughtWorks
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, au scăzut, pe ansamblu, cu 5,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în: industria bunurilor de folosință îndelungată (-16,2%), industria bunurilor de capital (-6,6%), industria bunurilor intermediare (-3,3%) și industria bunurilor de uz curent (-2,1%), scrie News.ro.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut, pe ansamblu, cu 10,9%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+17,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+8,9%) și în industria bunurilor intermediare (+3,9%).

Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 13,9%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referință între un producător și un client și privesc livrările de bunuri și servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile și discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
industrie