Cîțu: Toate deficitele bugetare au explodat. Totuși, România are cea mai mică creștere a deficitului bugetar față de estimarea inițială

Cîțu: Toate deficitele bugetare au explodat. Totuși, România are cea mai mică creștere a deficitului bugetar față de estimarea inițială
scris 9 aug 2020

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, afirmă că toate deficitele bugetare ”au explodat”, criza economică însemnând cheltuieli mai mari de la buget pentru toate țările. ”Totuși, România are cea mai mică creștere a deficitului bugetar față de estimarea inițială”, susține el, menționând că lucrul cel mai important este ca țara noastră să reușească revenirea economică din trimestrul III și evitarea recesiuniii tehnice, cu un efort bugetar mai mic decât restul țărilor din UE. ”A fost obiectivul meu din primul moment și vă spun că reușim”, adaugă Cîțu.

”Am promis o politică fiscală prudentă, responsabilă și neinflaționistă pe termen lung. Am reușit până acum. Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru toate țările. Toate deficitele bugetare au explodat. Totuși, România are cea mai mică creștere a deficitului bugetar față de estimarea inițială”, susține Florin Cîțu, duminică, într-o postare pe Facebook, scrie News.ro.

El enumeră ”beneficiile pentru toți românii ale politicii fiscale prudente” pe care a implementat-o, între care cel mai mic necesar al împrumuturilor pentru a acoperi deficitul bugetar. ”Polonia de exemplu trebuie să împrumute în plus în 2020 9.3% din PIB. Este enorm”, spune Cîțu.

Urmărește-ne și pe Google News
Cîțu: România va evita recesiunea tehnică și va avea o contracție a economiei mai mică decât estimările agențiilor de rating CITEȘTE ȘI Cîțu: România va evita recesiunea tehnică și va avea o contracție a economiei mai mică decât estimările agențiilor de rating
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ministrul de Finanțe adaugă că va avea spațiu de manevră mai mare în 2021 dacă această criză economică și de sănătate se prelungește, menționând și presiunea mai mică pe dobânzile și veniturile bugetare viitoare (presiune mai mica asupra finanțelor generațiilor viitoare), presiunea redusă pe creșterea prețurilor în viitor și efectul redus al eliminării sectorului privat prin intervenția prea mare a statului în economie.

”Dar cel mai important lucru este să reușim, cu un efort bugetar mult mai mic decât restul țărilor din UE, revenirea economică din trimestrul III și evitarea recesiuniii tehnice. A fost obiectivul meu din primul moment și vă spun că reușim”, încheie Cîțu.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin citu
finante
criza economica
deficit