La nici patru luni de la inaugurarea aqua park-ului din cadrul celui mai întins complex de agrement din România, Arsenal Park Orăștie, proprietarii Emil și Marius Cristescu anunță investiții de un milion de euro în mărirea capacității acestuia. Investițiile vin pe fondul estimării pentru anul viitor a unui număr dublu de clienți ai aqua park-ului, respectiv peste 100.000 de persoane.
Datorită numărului mare de clienți ai Aqua Park Arsenal, al căror număr a depășit în această vară așteptările proprietarilor, aceștia au anunțat joi într-un comunicat că vor investi în 2017 aproximativ un milion de euro pentru extinderea capacității de primire a clienților și pentru mărirea numărului de atracții. Capacitatea aqua park-ului se va mări de la 800 la 1.500 de persoane simultan, iar în paralel vor fi puse în funcțiune un loc de joacă pentru copii și noi tobogane în interior și în aer liber. Acestora li se vor adăuga și 250 de noi locuri de parcare.
"Ne așteptăm la dublarea numărului de vizitatori anul viitor, de la 50.000 la peste 100.000 de persoane, și ne-am gândit să extindem parcul pentru a nu avea surprize ca în acest an, când au fost perioade atât de aglomerate încât am fost nevoiți să refuzăm clienți", a declarat Marius Cristescu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
El spune că estimările optimiste se bazează și pe încheierea lucrărilor de construcție la porțiunile de autostradă Orăștie - Sibiu și Timișoara - Orăștie, care aduc mai aproape de Arsenal Park locuitorii din Timișoara, Cluj și Sibiu.
Investiției în aqua park i s-ar putea adăuga și altele similare în următoarea perioadă. "Analizăm și extinderea capacității parcului de distracții și deschiderea încă unei tiroliene", a adăugat Marius Cristescu.
La jumătatea lunii iunie, la Arsenal Park Orăștie a fost inaugurat un centru SPA și o sală multifuncțională, în valoare de 12,5 milioane de lei. Cele două obiective completează o serie de investiții în complexul turistic, estimate la 20 de milioane de euro începând cu 2009, atunci când a fost deschis.
Arsenal Park a luat ființă pe un teren de 88 de hectare care aparținea unei foste fabrici de armament din Orăștie, cumpărată de frații Emil și Marius Cristescu în anul 2001, după mai multe încercări. Complexul a fost inaugurat în 2009, când au fost construite spațiile de cazare, iar ulterior au fost aduse 150 de exponate militare.
Arsenal Park beneficiază din vara anului trecut de o rețea de piste de biciclete de 12 kilometri, un dispozitiv de tip PowerFan pentru salturi libere de la 30 de metri înălțime și o tiroliană cu lungimea de 570 de metri, în care s-au investit 3 milioane de euro. PowerFan Jumps este singura activitate de acest gen din țară, iar tiroliana este în acest moment cea mai lungă din România, fiind realizată dintr-un singur segment. În complexul Arsenal Park a fost deschis și un loc de joacă pentru copii, care beneficiază de echipamente pentru cățărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, și balansoare. Locul de joacă este prevăzut cu piese de mobilier urban pentru adulții care supraveghează copiii și poate găzdui simultan peste 300 de copii.
Investițiile s-au adăugat unor obiective finalizate anterior: parc de aventură, cu șase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, cu peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de până la 25 de metri, un patinoar sintetic, un skate park din beton, cu suprafața de 1.500 de metri pătrați și un centru de agrement de călărie.
Arsenal Park este un complex de vacanță cu 230 de locuri de cazare în care turiștii, unde pot practica diverse activități, printre care instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale.
Întins pe o suprafață de 88 de hectare, Arsenal Park este și cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, cu peste 150 de exponate, printre care tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, trenuri de mină, un avion IAR 93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26.