Cele mai mari economii din Europa de Est s-au bazat pe cererea internă pentru a rămâne pe linia de plutire în trimestrul al treilea, în condițiile în care Germania, principalul lor partener comercial, se chinuie să evite recesiunea, transmite Bloomberg.
Volumul spațiilor logistice și industriale închiriate în primele nouă luni ale anului a totalizat circa 575.000 metri pătrați, reprezentând o scădere de 20% față de perioada similară a anului trecut.
Producția de energie verde (solară, eoliană și din biomasă) s-a redus cu 4,2% în primele 9 luni ale acestui an în pofida majorării cu 9% a puterii instalate din acest sector, de la 4500 MW la 4980 MW, reiese din datele Transelectrica.
Produsul intern brut nu s-a modificat în trimestrul trei al acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, pe serie ajustată sezonier, în timp ce față de același trimestru din anul 2023, PIB a scăzut cu 0,2%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Star Foods pierde. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
ACEA, asociația patronală a celor 15 constructori auto prezenți în Europa cu unități de producție, a transmis un avertisment care folosește rezultatele unui studiu al Standard & Poor’s (S&P) care arată „o înrăutățire a perspectivei pentru piața vehiculelor electrice cu baterii (BEV) din UE”.
Oficialii vamali au confiscat în 2023 un număr record de produse contrafăcute pe piața UE, conform unui raport publicat acum de Comisia Europeană, transmite DPA.
Prețurile de consum în SUA au crescut în octombrie în linie cu estimările, progresele spre o inflație scăzută au încetinit de la mijlocul anului, ceea ce ar putea determina Rezerva Federală a SUA (Fed) să reducă de mai puține ori dobânzile, anul viitor, transmite Reuters.
Prețul pe piața pentru ziua următoare operată de OPCOM va atinge joi un nivel record al anului pentru cea de-a treia zi consecutivă, de 1.666 lei/MWh sau 328 euro/MWh, acesta fiind cel mai ridicat preț pentru energia cu livrare în ziua de joi din întreaga Europă. De altfel, după ce în octombrie coborâse pe locul al 11-lea în topul celor mai scumpe piețe spot din Europa, de la începutul lunii și până în prezent, România și-a reluat poziția de lider, pe care a deținut-o în trimestrul al treilea, cu un preț mediu zilnic de 181,5 euro/MWh.
Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat, în primele nouă luni ale acestui an, 5,362 miliarde euro, în creștere cu 3,69% față de cele 5,171 miliarde euro din perioada similară a anului trecut.