Mari proiecte lansate pe piață, buget de 1,2 miliarde lei. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Deficitul bugetar a crescut într-un ritm alert în luna septembrie și a ajuns, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro din surse guvernamentale, la 5,45% la finalul lunii. La final de august, deficitul bugetar s-a situat la 4,57%. În continuare, în timp ce octombrie, luna cu cele mai mari încasări planificate la ANAF din tot anul, ar putea aduce o oarecare stabilitate în finanțele Guvernului, ultimele două luni din an sunt istoric luni cu cheltuieli foarte mari și deficite în jurul a 2% din PIB, situație agravată în acest an de alegerile parlamentare și prezidențiale.
Guvernul s-a înțeles cu Comisia Europeană, în etapa de pregătire a planului pe care urmează să îl trimită oficial la Bruxelles, ca ținta de deficit bugetar pentru acest an să fie majorată la 7,9% din PIB în termeni ESA (standardul utilizat la nivel UE), au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro. Deficitul în termeni cash (standardul utilizat intern în România) ar urma să se situeze la circa 8%, în jurul a 142 miliarde lei.
Arabia Saudită și-a redus previziunile de creștere și și-a majorat estimările deficitului bugetar pentru anii fiscali 2024 până în 2026, anticipând o perioadă de cheltuieli mai mari și venituri mai mici din petrol, transmite CNBC.
Chiriile solicitate pentru apartamente și garsoniere în marile orașe din România au înregistrat o creștere de 14% de la un an la altul (septembrie 2024 vs. septembrie 2023).
Guvernul portughez a semnat un acord cu reprezentanții angajatorilor și o parte a sindicatelor, care include o creștere a salariului minim de la 820 la 870 de euro pe lună în 14 luni, respectiv 1.015 euro în 12 luni, potrivit boursorama.com.
Prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 2,7% în luna august 2024, comparativ cu luna august 2023, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Rata șomajului în luna august 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,5%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna iulie 2024, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Comparativ, în luna iulie, rata șomajului a fost de 5,4%, în creștere cu 0,3 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna iunie 2024.
Transilvania Broker investește. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Datele confirmă că România a fost cea mai importantă victimă a actualei conjuncturi.