Două contestații blochează licitația pentru soft-ul de numărare a voturilor la alegerile din 11 decembrie

Două contestații blochează licitația pentru soft-ul de numărare a voturilor la alegerile din 11 decembrie
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 oct 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a primit două contestații cu privire la rezultatul evaluării celor trei oferte depuse pentru furnizarea de servicii de programare software a aplicației de centralizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Contractul va avea o durată de 6 luni și este estimat la 5,9 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

Ofertele au fost depuse de Synotech Global Services Romania (Focality, Radix Consult și Blue Lab Consulting - subcontractanți) și asocierile formate din European Funds Invest și Master Technology Systems (subcontractanți Insoft Development&Consulting și Stefadina Comserv), respectiv Net Brinel și Siveco Romania (subcontractanți Teamnet International și Safetech Innovations).

Potrivit rezultatului evaluării comisiei AEP, transmis participanților la licitație, ofertantul câștigător este European Funds Invest și Master Technology Systems (subcontractanți Insoft Development&Consulting și Stefadina Comserv). Rezultatul a fost însă contestat de doi concurenți.

Ambele cereri transmise la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) sunt anonimizate.

Unul dintre contestatari solicită anularea parțială a rezultatului evaluării ofertei depuse de asocierea European Funds Invest și Master Technology Systems, pe care o consideră neconformă, și apreciază că “există dubii serioase cu privire la capacitatea ofertantului câștigător de a îndeplini cerințele caietului de sarcini al licitației și de a susține prețul neobișnuit de scăzut”, în cuantum de 2,48 milioane de lei, fără TVA. 

În cerere mai este cerută și reevaluarea ofertei câștigătoare.

Și al doilea contestatar consideră că prețul ofertei câștigătoare are un preț neobișnuit de scăzut și solicită, prin cererea depusă la CNSC, anularea rezultatului evaluării ofertelor și reevaluarea propriei oferte.

“Autoritatea Electorală Permanentă organizează licitație în vederea achizițonării componentelor și serviciilor de specialitate, denumite în continuare SIAP 2016, care urmează a fi utilizate pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile membrilor Parlamentului României. Componentele SIAP vor fi utilizate în cele 43 de circumscripții electorale, în cele 6 oficii electorale aferente sectoarelor din Municipiul București și de către Biroul Electoral Central”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Deputatul Zamfir: Dacă tot a fost amânat votul pentru Legea conversiei, atunci săptămâna viitoare să treacă fără pragul de 250.000 de franci CITEȘTE ȘI Deputatul Zamfir: Dacă tot a fost amânat votul pentru Legea conversiei, atunci săptămâna viitoare să treacă fără pragul de 250.000 de franci

SIAP va permite, printre altele, scanarea datelor din procesele-verbale încheiate de birourile electorale ale celor aproape 19.000 de secții de votare din țară și din străinătate.

La alegerile parlamentare din 2012, serviciile programare au fost furnizate de Siveco Romania pentru suma 7,18 milioane de lei, fără TVA, contract câștigat prin negociere fără anunț de participare.

Instituția a justificat atribuirea fără licitație a contractului din motive de “urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute”.

Siveco Romania a fost singurul ofertant în cadrul procedurii organizate de AEP.

La finele lunii martie a acestui an, AEP a atribuit Net Brinel Cluj-Napoca, prin negociere fără anunț de participare, un contract de 6,65 milioane de lei, fără TVA, pentru furnizarea de servicii de programare a sistemul de prelucrare și centralizare a rezultatelor votării la alegerile locale din acest an.

Contractul era estimat la 6,66 milioane de lei, fără TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
aep
alegeri parlamentare
soft
voturi
licitatie
oferte