Omniasig VIG a plătit în prima jumătate a acestui an despăgubiri totale de 282,71 milioane de lei, în creștere cu 16,4% față de intervalul ianuarie – iunie 2015, a anunțat compania. Pe segmentul RCA, cea mai mare despăgubire a fost de 2,87 milioane de lei, achitată în cazul unui accident auto provocat de un șofer care, din cauza neatenției, a acroșat un cap de pod. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat și a provocat vătămări corporale minorului care se afla în vehicul.
Pe a doua poziție din clasamentul daunelor RCA se află o despăgubire în sumă de 1,8 milioane de lei, plătită în urma unui accident provocat de un șofer care a lovit două persoane ce traversau regulamentar pe trecerea de pietoni.
Omniasig a despăgubit daunele materiale și morale, la care s-a adăugat o rentă viageră.
În suma de 1,33 milioane de lei, a treia despăgubire a fost plătită după ce un autotractor cu semiremorcă a accidentat o persoană aflată pe trecerea de pietoni, în acest caz fiind vorba de daune morale și materiale.
Umătoarele două poziții în clasament sunt ocupate de despăgubiri în sumă de 1,06 milioane de lei, respectiv 684.603 lei, pentru accidente soldate cu deces și vătămare corporală.
În primul semestru al acestui an, incendiile au reprezentat cele mai frecvente cauze pentru care Omniasig a plătit daunele cele mai semnificative, ca valori absolute.
Pe segmentul bunuri și clădiri (property), pagubele cele mai însemnate au fost cauzate de incendii și inundații.
Cea mai mare despăgubire pe această linie, de 7,24 milioane lei, a fost plătită în urma unui incendiu la un hotel.
Un alt incendiu, care a afectat un depozit de piese și accesorii auto, este responsabil pentru a doua mare daună din topul de pe acest segment, respectiv 2,82 milioane de lei.
Locul trei revine unei despăgubiri achitate în urma unui incendiu la o fabrică de lemne. Proprietarii au primit suma de 653.486 lei.
CITEȘTE ȘI UPDATE. România de Cartea Recordurilor: două legi RCA, ambele valide, în doar două zile. Varianta Senatului intră astăzi în plen. Ce noutăți aduceÎn ceea ce privește asigurările de locuințe, cea mai mare despăgubire s-a ridicat la 258.000 lei, sumă plătită în cazul unui incendiu care a afectat o locuință achiziționată prin credit ipotecar.
Pe a doua poziție a clasamentului se află un alt incendiu care a izbucnit într-un apartament aflat la mansarda unui bloc. Despăgubirea a fost în cuantum de 218.867 lei.
A treia daună din clasament se ridică la 148.611 lei și a fost achitată în urma unui incendiu produs la mansarda unui imobil.
Cea mai mare despăgubire plătită în prima jumătate a anului 2016 pe linia asigurărilor facultative CASCO a fost în sumă de 333.342 lei, reprezentând o daună totală survenită din cauza pierderii controlului autoturismului și a ieșirii acestuia de pe carosabil, urmată de rostogolirea vehiculului pe o distanță de 200 de metri.
Următoarea despăgubire în ordinea valorii a atins 314.129 lei și a fost achitată tot în urma unei daune totale. Șoferul unui autoturism a fost implicat într-un accident în lanț survenit pe autostradă.
Pe a treia poziție se află o despăgubire de 292.939 lei, reprezentând o daună totală survenită în urma unui derapaj, soldat cu o ieșire de pe carosabil și răsturnarea autoturismului.
Cu un capital social de 463,81 milioane de lei și un gra de solvabilitate de 1,5 (legeslația prevede un minim de 1), Omniasig este al doilea asigurător după nivelul primelor subscrise în 2015, după Allianz-Țiriac.
Omniasig este controlată de grupul financiar austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent în România și în acționariatul Asirom VIG și BCR Asigurări de Viață VIG.