S&T România a câștigat o licitație pentru furnizarea de servicii de informatizare și integrare fluxuri de lucru în cadrul Consiliului Concurenței, care vor contribui la completarea surselor de date necesare proiectului Big Data cu datele procesate în fluxurile de lucru. Astfel, în urma informatizării vor transferate în mediu electronic date structurate și nestructurate care încă nu sunt consolidate la nivelul autorității, potrivit datelor din caietul de sarcini.
Estimat la 5,04 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost atribuit pentru suma de 2,99 milioane de lei, fără TVA, pentru 12 luni.
La procedura de atribuire au participat cu oferte și Trencadis Corp și Phoenix IT.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Subcontractorii S&T România sunt Zipper Services - 7% și Spark Consult - 39%.
S&T România, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C de pe piața locală, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de 134,92 milioane de lei, de la 134,88 milioane de lei în 2017. Compania a intrat pe minus în 2016, rezultat care s-a menținut și în 2017. Anul trecut, pierderea a atins 3,47 milioane de lei, de la 961.298 lei în 2017. La nivel internațional, S&T AG are aproximativ 3.800 salariați și operează în 25 de țări.
În ultimii 12 ani, compania a câștigat aproape 1.250 de contracte cu diverse instituții ale statului, care au însumat 287,3 milioane de lei, potrivit datelor www.termene.ro.
Firma este prezentă și într-un top realizat de Agenția pentru Agenda Digitală a României pentru anii 2011-2015, cu încasări din contracte publice de 105,1 milioane de lei, ocupând locul 7.
CITEȘTE ȘI Austriecii de la S&T câștigă baza de date a Cadastrului, contract de aproape 20 milioane de leiÎn prima parte a lunii martie 2018, Consiliul Concurenței a anunțat că a lansat un proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile pentru implementarea unui sistem informatic bazat pe o platformă de tip Big Data care va permite, printre altele, o identificare mai rapidă a cartelurilor, în special a celor din achiziții publice.
Prin acest proiect, autoritatea de concurență apreciază că își va îmbunătăți si eficientiza activitatea, fiind în măsură să analizeze într-un timp mai scurt volume mult mai mari de date.
Valoarea proiectului este de 50,68 milioane de lei, iar durata de implementare este de 30 luni, începând cu 29 ianuarie 2018.
Proiectul “Optimizarea interacțiunii cu mediul de afaceri și implementarea unor mecanisme avansate de analiză și schimb de date prin implementarea unui sistem informatic de e-guvernare și analiză de tip Big Data în cadrul Consiliului Concurenței” – cod SMIS 109641 se va derula în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care va asigura suport logistic și know-how.
CITEȘTE ȘI Tranzacție pregătită discret: Proprietarul Altex, Dan Ostahie, vrea să cumpere RTC Proffice de la fondul de investiții Oresa Ventures. Oferă între 4 și 5 milioane de euroObiectivul general al proiectului constă în integrarea și valorificarea operațională și analitică a volumelor mari de date în vederea susținerii activităților de investigații, dezvoltarea funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri specifice activității Consiliului Concurenței prin implementarea unui sistem informatic bazat pe o platformă de tip Big Data.
Într-o altă licitație dedicată proiectului Big Data, instituția a primit în august 2018 cinci oferte pentru livrarea de servicii de migrare și integrare a structurilor de date existente, proiect estimat la 4,73 milioane de lei, fără TVA, și cu o durată de 12 luni de la data atribuirii contractului.
CITEȘTE ȘI Uber învinge definitiv statul român și scapă de o amendă pentru un incident de securitate care ar fi afectat datele a 30.000 de utilizatoriLicitația a fost câștigată de Zipper Services.
Instituția mai are în derulare o licitație de aproape 900.000 lei, fără TVA, pentru achiziționarea de echipamente hardware TIC pentru administrarea și utilizarea platformei Big Data.
Licitația a fost câștigată de Net Brinel pentru suma de 464.210 lei, fără TVA. Ceilalți ofertanți au fost Pragma Computers, Elsaco Solutions și Stream Networks.