Consiliul Concurenței a atribuit Zipper Services, în urma unei licitații, un contract pentru furnizarea de servicii de migrare și integrare a structurilor de date existente, parte a unui proiect IT care va permite, printre altele, o identificare mai rapidă a cartelurilor, în special a celor din achiziții publice.
Cu o durată de 12 luni de la data atribuirii, contractul a fost atribuit pentru 1,72 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 4,73 milioane de lei, fără TVA.
Zipper Services a depus oferta în asociere cu Trencadis Corp, Sistec Next Docs, Sistec Confidential și Stefadina Comserv (subcontractor IT Service Center).
CITEȘTE ȘI DOCUMENT Senatorul Zamfir inițiază o anchetă parlamentară privind o investigație mai veche a Consiliului Concurenței pe piața bancară. Zamfir a acuzat Concurența de mușamalizarea investigației“Ca parte a proiectului POC cod SMIS 109461 (BigData), serviciile de migrare și integrare structuri de date existente au un rol deosebit de important în cadrul proiectului, arhiva de dosare de investigații fiind una din cele mai mari și diversificate surse de informații pentru Consiliul Concurenței adunate în cei peste 20 de ani de existență a instituției. În acest moment, arhiva fizică reprezintă informații nestructurate electronic însă cu un potențial mare de procesare și corelare a cunoștințelor. Achiziționarea de servicii de arhivare electronică este necesară obținerii reproducerii fidele a documentelor aflate în arhiva fizică, catalogării acestora pentru regăsirea ulterioară și integrarea documentelor electronice rezultate în cadrul Proiectului BigData. Arhivarea electronică necesită o soluție de management al arhivei electronice care să poată fi utilizată și după finalizarea contractului, precum și servicii de instruire/formare profesională specifice activității de arhivare”, se arată în anunțul de participare la licitație.
În prima parte a lunii martie 2018, Consiliul Concureneței a anunțat că a lansat un proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile pentru implementarea unui sistem informatic bazat pe o platformă de tip Big Data care va permite, printre altele, o identificare mai rapidă a cartelurilor, în special a celor din achiziții publice.
Prin acest proiect, autoritatea de concurență apreciază că își va îmbunătăți si eficientiza activitatea, fiind în măsură să analizeze într-un timp mai scurt volume mult mai mari de date.
Valoarea proiectului se ridică la 50,68 milioane de lei, iar durata de implementare a fost stabilită la 30 luni, începând cu 29 ianuarie 2018.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Auchan, Cora, Carrefour - amendate de Consiliul Concurenței pentru fixarea prețurilor. Primul retailer care comentează deciziaProiectul “Optimizarea interacțiunii cu mediul de afaceri și implementarea unor mecanisme avansate de analiză și schimb de date prin implementarea unui sistem informatic de e-guvernare și analiză de tip Big Data în cadrul Consiliului Concurenței” – cod SMIS 109641 se va derula în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care va asigura suport logistic și know-how.
Obiectivul general al proiectului constă în integrarea și valorificarea operațională și analitică a volumelor mari de date în vederea susținerii activităților de investigații, dezvoltarea funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri specifice activității Consiliului Concurenței prin implementarea unui sistem informatic bazat pe o platformă de tip Big Data.
În cadrul acestui proiect, Consiliului Concurenței are în derulare o licitație pentru servicii de informatizare și integrare fluxuri de lucru, care vor contribui la completarea surselor de date necesare proiectului Big Data cu datele procesate în fluxurile de lucru.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței confirmă că a amendat Orange România, cu 14 milioane euro, pentru abuz de poziție dominantăCu o durată de 12 luni, contractul a fost estimat la 5,04 milioane de lei, fără TVA.
De asemenea, instituția vrea să cumpere echipamente hardware TIC pentru administrarea și utilizarea Platformei Big Data. La procedură, anticipată la 886.500 lei, fără TVA, s-au înscris Pragma Computers, Stream Netoworks, Net Brinel și Elsaco Solutions.
Ofertele pentru licitația care urmărește implementarea platformei Big Data vor fi deschise în cursul acestei luni. Procedura a fost estimată la 28,1 milioane de lei, fără TVA, pentru 15 luni de la data atriburii.