CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului

CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 dec 2022

Capitalul social al Orange România Communications (fost Telekom Romania Communications) a fost majorat cu 1,56 milioane de lei, la 320,03 milioane de lei, prin aport în natură (terenuri) în valoare de 717.780 lei, realizat de acționarul Ministerul Cercetării, Inovării și Dezvoltării (MCID) și aport în numerar, în sumă de 842.960 lei, realizat de acționarul Orange Oro (Cyprus), relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Valoarea totală a aportului în natură, respectiv 32 de terenuri cu o suprafață totală de aproape 33.000 metri pătrați, a fost stabilită de către expertul evaluator independent Darian DRS din Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News
Intenția majorării a fost anunțată în premieră de Profit.ro în luna octombrie. Detalii AICI.
 
În urma operațiunii, cotele acționarilor operatorului de telecomunicații, al cărui business a atins 2,63 miliarde de lei în 2021, au rămas nemodificate, respectiv Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd - 54,01% și MCID - 45,99%.
Dan Ostahie, proprietatul Altex, a capitalizat Credex CITEȘTE ȘI Dan Ostahie, proprietatul Altex, a capitalizat Credex

Orange România Communications (fostul Telekom Communications România, fost Romtelecom) a revenit pe minus în exercițiul financiar aferent anului 2021, pierderea netă atingând 361,1 milioane de lei, de la un profit net de 148,9 milioane de lei în 2020.

Afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 10,3%, la 2,63 miliarde de lei.

Profit.ro a anunțat, în iulie 2022, că Orange România, liderul local al pieței de telecomunicații, vrea să preia prin fuziune Orange Oro (Cyprus) Holding Ltd, societate înregistrată în Cipru, care deține 54,01% din acțiunile Orange România Communications. Detalii AICI.

De asemenea, Profit.ro a anunțat că ministerul intenționează să cumpere servicii de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Orange România Communications și Orange România, în scopul elaborării unei strategii de răspuns și de identificare a opțiunilor pe care le are în calitate de acționar minoritar semnificativ, astfel încât să își protejeze interesele și să maximizeze rezultatele obținute în urma procesului de integrare și fuziune.

Kaufland, din nou amendată pentru GDPR. Acum, pentru că ar fi permis accesul unui angajat în camera de monitorizare, care a captat, cu telefonul personal mobil, imagini ale înregistrărilor video ce rulau și le-a transmis prin WhatsApp unui terț CITEȘTE ȘI Kaufland, din nou amendată pentru GDPR. Acum, pentru că ar fi permis accesul unui angajat în camera de monitorizare, care a captat, cu telefonul personal mobil, imagini ale înregistrărilor video ce rulau și le-a transmis prin WhatsApp unui terț

În prealabil, ministerul a demarat un proces de consultare al pieței, în cadrul căruia a primit oferte neangajante de la Botezatu Estrade&Asociații, Mușat&Asociații, MPR Partners și Valorem Business Advisors.

"Vă comunicăm că în perioada imediat următoare, ministerul va demara procedura de achiziție a serviciilor de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Telekom Romania Communications (actuala Orange Romania Communications) și Orange Romania, prin publicarea pe SEAP a anunțului de participare la licitația deschisă. Ulterior finalizării procesului de achiziție și semnării contractului cu ofertantul declarat câștigător, procesul premergător fuziunii dintre cele două companii va fi demarat", a transmis ministerul pentru Profit.ro.

Până la momentul acestui articol, anunțul licitației nu a fost publicat în SEAP.

Primăria Capitalei caută consultant pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei caută consultant pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă

În luna noiembrie 2021, Telekom România Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, confirmând informațiile anunțate de Profit.ro. Detalii AICI.

Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro.

Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro. Detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
telekom
capital
majorare
terenuri