Concesionarea Pieței Amzei mai așteaptă. Licitația a fost anulată din lipsă de oferte

Concesionarea Pieței Amzei mai așteaptă. Licitația a fost anulată din lipsă de oferte
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 iun 2020

Administrația Piețelor Sector 1 a anulat, din lipsă de oferte, licitația pentru concesionarea Pieței Agroalimentare Amzei pentru 30 de ani, contractul fiind estimat la 73,8 milioane de lei.

"Nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deși pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare. Comisia de evaluare hotărește anularea procedurii, prin Decizia nr. 58/04.06.2020, având în vedere faptul că nu a fost depusă nicio ofertă", se arată într-un anunț al autorității contractante.

Urmărește-ne și pe Google News

Instituția a mai încercat să concesioneze piața în 2012, pentru 35 de ani. Redevența a fost estimată la 94,38 milioane de euro, fără TVA.

În urma procedurii, Administrația Piețelor Sector 1 a atribuit contractul de concesiune firmelor SC Selin Group SRL și SC Midest Energy SRL pentru 18,94 milioane de euro, fără TVA, conform anunțului de de concesiune publicat în februarie 2013.

Ulterior, Administrația Piețelor Sector 1 a reziliat unilateral contractul, la numai 6 luni de la atribuire.

Poliția Română cumpără fără licitație pistoale și cartușe de la Romarm. Motivul: Extremă urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă CITEȘTE ȘI Poliția Română cumpără fără licitație pistoale și cartușe de la Romarm. Motivul: Extremă urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă

Astfel, din decembrie 2013, Piața Amzei ar fi fost "ocupată fără titlu de reprezentanții celor două firme", firmele fiind evacuate la sfârșitul anului trecut.

Consiliul Local al Sectorului 1 a decis din nou, ulterior, în toamna anului 2016, concesionarea operării și mentenanței Pieței Amzei către un operator privat.

"Ca urmare a derulării procedurii, autoritatea contractantă nu își asumă vreo obligație de plată a operatorului/concesionarului. Singura sursă de venituri a operatorului va fi din colectarea tarifelor de la plătitorii de tarife ca rezultat al prestării activităților de operare și întreținere a pieței. Autoritatea contractantă nu își asumă vreo obligație în ce privește dotările și alte costuri de operare și întreținere a pieței. Autoritatea contractantă solicită de la concesionară plată unei redevențe pentru recuperarea costurilor suportate din bugetul local pentru modernizarea pieței, concomitent cu atingerea obiectivelor și scopului prezentate în continuare", se arată în caietul de sarcini al licitației pentru concesiunea pe 30 de ani.

Din analiza previziunilor financiare - pe durata contractului (30 ani) - privind costurile, redevența, veniturile, valoarea riscurilor (preluate în totalitate de concensionar) a rezultat o redevență de minim 17.000 euro/lună plătită de concesionar în lei la cursul BNR din ziua plăți.

Contravaloarea utilităților (apă, gaz, electricitate, salubritate, etc.) va fi suportată integral de concesionar și recuperată de la beneficiarii spațiilor comerciale conform clauzelor contractuale convenite cu aceștia.

SPP cumpără, cu fonduri UE, un sistem IT pentru optimizarea recrutării și selecției personalului CITEȘTE ȘI SPP cumpără, cu fonduri UE, un sistem IT pentru optimizarea recrutării și selecției personalului

Piața Agroalimentară Amzei are o suprafață totală de 3.595,50 metri pătrați, din care 2.675,40 metri pătrați suprafață construită.

"Regimul de înălțime al imobilului este 2S+P+1E. Noua construcție închide unitar frontul de nord al Pieței Amzei. Funcțiunea de piață agroalimentară este susținută de deschiderile ample ale spațiilor de vânzare către spațiul public prin crearea unei zone dedicate sub forma unei curți coborate. Dispune de un parcaj subteran pentru comercianți și angajații pieței, cu o capacitate de 49 autoturisme. Accesul în parcaj se face cu ajutorul a două plarforme elevatoare, dispuse la extremitățile parcajului, pe străzile Biserica Amzei și Christian Tell. Spațiile comerciale ale pieței sunt destinate producătorilor și însumează 1.700 - 2.000 metri pătrați, cărora se adaugă spații de depozitare conform normelor în vigoare și facilități pentru vestiare și pregătirea mărfii", se mai spune în document.

Clădirea existentă au fost realizată în etape diferite între anii 2008 - 2012 în urma unei investiții de 10 milioane de euro.

Imobilul poate fi vizitat maximum de 369 persoane, din care 156 persoane permanente și 213 vizitatori.

Administrația Piețelor Sector 1 este o instituție publică în subordinea Consiliului Local Sector 1 și funcționează în temeiul Legii 215/2001 privind Administrația Publică Locală cu modificările ulterioare, OG 71/2002 și HG 348/2004, modificată și completată prin HG 1334/2004.

viewscnt
Afla mai multe despre
paia amzei
concesionare