Cod portocaliu de caniculă. Zonele afectate

Cod portocaliu de caniculă. Zonele afectate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

Șapte județe și capitala se află luni sub avertizare cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul de căldură persistă în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, aceste zone fiind vizate de o avertizare cod portocaliu.

Meteorologii au emis o avertrizare cod galben, anunțând val de căldură persistent și disconfort termic ridicat în mai multe regiuni, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Câte sisteme Patriot are România acum și cu câte va rămâne după ce va dona unul Ucrainei CITEȘTE ȘI Câte sisteme Patriot are România acum și cu câte va rămâne după ce va dona unul Ucrainei

”Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă”, conform ANM.

Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Luni este valabilă și o avertizare cod portocaliu, fiind prognozate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București.

”În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă”, precizează meteorologii.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

viewscnt
Afla mai multe despre
meteo
canicula
cod rosu