Coca Constantinescu, ASF: Decontarea directă la RCA merge bine. Mă aștept ca prețul clauzei să tindă spre zero

Coca Constantinescu, ASF: Decontarea directă la RCA merge bine. Mă aștept ca prețul clauzei să tindă spre zero
scris 28 mar 2018

Asigurătorii RCA au vândut aproximativ 100.000 de polițe cu decontare directă, fapt ce arată că asiguratul român a înțeles necesitatea acestei clauze, prețurile fiind în scădere, a declarat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constanescu, prezent la Conferința Națională a Brokerilor de Asigurări și Pensii, ediția a XIII-a, eveniment organizat de Asociația profesională a brokerilor (UNSICAR).

"Decontarea direct, unde stăm din ce în ce mai bine, este singurul produs destinat cumpărătorului de RCA. Cifrele ASF arată că au fost vândute aproximativ 100.000 de polițe RCA cu decontare directă, ceea ce ne arătă că asiguratul român începe să înțeleagă necesitatea încheierii acestui serviciu. Nu sunt procese între companii pe decontarea directă. Prețurile în prezent la decontarea directă sunt în scădere și cred că trebuie să se ajungă la nivelul la care acest serviciu să nu aibă niciun fel de cost", a spus Cornel Coca Constantinescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Portabilitatea în februarie: minus la toți operatorii mobili, mai accentuat la RCS&RDS CITEȘTE ȘI Portabilitatea în februarie: minus la toți operatorii mobili, mai accentuat la RCS&RDS

Decontarea directă reprezintă o clauză care poate fi achiziționată împreună cu polița RCA. Aceasta presupune faptul că, după un accident rutier, proprietarul mașinii păgubite are opțiunea de a merge la propriul asigurător RCA pentru a-și recupera prejudiciul, urmând ca asigurătorul său să recupereze suma plătită de la asigurătorul șoferului vinovat.

Practic, decontarea directă este un serviciu pe care îl poți achiziționa împreună cu polița ta RCA și care îți permite să îți repari mașina la asigurătorul tău, dacă ești implicat într-un accident rutier unde vina nu a fost a ta și doar dacă sunt întrunite cumulativ

Clauza a fost introdusă în a doua parte a anului 2017 în legislația locală și vine în sprijinul consumatorilor de asigurări RCA, fără a limita în vreun fel dreptul șoferului păgubit de a merge direct la asigurătorul vinovatului pentru a-și recupera prejudiciul.

Șeful Allianz-Țiriac: Doar cu RCA și CASCO, piața nu mai poate crește. E nevoie de diversificare CITEȘTE ȘI Șeful Allianz-Țiriac: Doar cu RCA și CASCO, piața nu mai poate crește. E nevoie de diversificare

Potrivit lui Constantinescu, din cei aproximativ 100.000 de clienți, sub o treime au beneficiat de plata unor despăgubiri pentru că restul nu au avut accidente.

“Cele mai de succes companii în vânzarea polițelor RCA cu decontare directă sunt Allianz-Țiriac, grupul VIG, Groupama, deci companii care se află în primele 5 pe RCA. De asemenea și Euroins și City vând, deci în general toate companiile vând, iar numărul de 100.000 de polițe este mare, țînând cont că vorbim de un produs nou implementat aproximativ 7 luni de zile”, a mai spus Coca Constantinescu.

Adăugată poliței RCA, clauza decontare directă, disponibilă pe piață din luna iulie a anului trecut, transformă asigurarea de răspundere față de terți într-o asigurare cu valențe de CASCO, la prețuri cu mult mai mici decât corespondentul său cu acoperiri mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
rca
decontare directa