EXA Broker de Asigurare, intermediar RCA din Top 10, intră direct în faliment, măsura fiind însoțită de dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare a acesteia.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Profit.ro a anunțat, miercuri, că brokerul are probleme cu lichiditățile provocate de întârzierea achitării plăților din partea unor asistenți în brokeraj.
"Compania a început să aibă probleme din cauza întârzierii plăților din partea unor asistenți în brokeraj. Sumele de recuperat se situează între 8 și 10 milioane de lei. De-a lungul anilor, EXA Broker s-a mai confruntat cu întârzieri de plăți din partea asistenților, dar sumele au fost reduse. După retragerea autorizației Euroins (martie 2022 - n.r.) și plafonarea comisioanelor la polițele RCA (aprilie 2023 - n.r.), plus o serie de modificări legislative cu privire la impozitarea asistenților de brokeraj, situația acestor întârzieri de plăți s-a amplificat", a declarat pentru Profit.ro Cristian Ile, asociatul unic al brokerului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
CITEȘTE ȘI Auchan anunță că a dezvoltat peste 80 filiere de produse românești
El susține că trei asistenți în brokeraj au întârziat plățile.
"Toată rețeaua numără aproximativ 100 de persoane", a afirmat Ile, care a adăugat că portofoliul EXA Broker este dominat în proporție de 86% de polițele RCA.
CITEȘTE ȘI Nume mari - Orange, eMAG, Vodafone - se luptă pe un buget de peste 570 milioane lei al viitoarei platforme de cloud guvernamental
EXA Broker de Asigurare și-a început activitatea în anul 2006 și este controlat integral de Cristian Ile, potrivit termene.ro.
În 2022, cota de piață a companiei se situa la 1,26% din piața brokerajului în asigurări, rezultat care a plasat EXA Broker pe locul 19 în ierarhia de profil.
Veniturile brokerului au atins 27,755 milioane de lei în 2022, iar profitul s-a ridicat la 2,02 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de anul precedent.
În primele 9 luni ale anului 2023, EXA Broker deținea o cotă de 2,02% din piața intermedierilor pe zona RCA și CMR, potrivit datelor ASF.