Afacerile Allianz-Țiriac au crescut cu peste 9% în T1, iar profitul operațional a atins 26 mil. lei

Afacerile Allianz-Țiriac au crescut cu peste 9% în T1, iar profitul operațional a atins 26 mil. lei

Remi Vrignaud, director general al Allianz-Țiriac Asigurări

scris 16 mai 2016

Allianz-Tiriac a subscris în primul trimestru prime de asigurare în sumă de 299 milioane de lei, în urcare cu 9% față de martie 2015. În intervalul analizat, profitul operațional consolidat a atins 26 milioane de lei, cu 11 milioane de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului 2015, potrivit datelor asigurătorului remise Profit.ro.

“Este unul dintre cele mai bune trimestre din ultimii ani. Veniturile au accelerat, activitatea noastr[ a devenit, progresiv, mai efficientă, iar acest lucru nu face decât să reconfirme linia pozitivă pe care s-au înscris afacerile Allianz-Țiriac în ultimii trei ani”, a declarat directorul general al Allianz-Țiriac Asigurări, Rémi Vrignaud.

Urmărește-ne și pe Google News

În intervalul 2012-2015, Allianz-Țiriac a înregistrat o multiplicare de aproape 10 ori a eficienței activităților de asigurări. Astfel, rata profitului operațional în total venituri a ajuns la aproape 7% în 2015, față de nivelul de sub 0,8%, înregistrat în anul 2012.

“Solvency II ne găsește bine echipați pentru orice situație. Cu o rată de solvabilitate de 155%, suntem extrem de bine pregătiți pentru a ne respecta promisiunile față de clienții și partenerii nostri“, a spus Vrignaud.  

Pe segmentul asigurărilor generale, compania a subscris prime 269,7 milioane de lei, cu 9,5% față de martie 2015.

Aceste polițe aduc 90% din veniturile companiei, restul de 10 procente provenind din vânzările de polițe de viață.

Trei oferte pentru întreținerea sistemului de verificare a asiguraților în baza de date CNAS. Contractul este estimat la 8,4 mil. lei CITEȘTE ȘI Trei oferte pentru întreținerea sistemului de verificare a asiguraților în baza de date CNAS. Contractul este estimat la 8,4 mil. lei

În paralel, eficiența activităților s-a îmbunătățit, atât rata cheltuielilor, cât și cea a daunei reducându-se față de același interval al anului 2015.

“Am reușit să ne menținem rata cheltuielilor sub 30 de procente, un nivel considerabil mai scăzut față de media pieței. Pe de altă parte, am continuat să ne concentrăm pe optimizarea portofoliului nostru auto, care are un impact semnificativ la nivelul daunalității. Rezultatul este reducerea ratei daunei pe segmentul auto sub nivelul de 70%”, a afirmat Vrignaud.

Veniturile din vânzările de polițe auto (CASCO și RCA, cumulat) dețin o pondere de puțin sub 70% în subscrierile de asigurări generale.

În primul trimestru din acest an, segmentul auto a generat venituri de peste 188 milioane de lei, în timp ce, valoarea obligațiilor de despăgubire aferente aceluiași interval s-a situat la circa 120 milioane de lei.

Activitatea de asigurări generale non-auto a consemnat venituri în creștere cu peste 8% față de primul trimestru al anului trecut, atingând 81,4 milioane de lei.

La această dinamică pozitivă au contribuit toate liniile de business, remarcându-se asigurările de răspundere, de persoane (accidente, călătorie și sănătate), care au înregistrat creșteri de două cifre.

Veniturile din polițe de asigurări de viață au înregistrat, la rândul lor, o creștere de 4,7%, la 29,5 milioane de lei, ponderea cea mai mare a veniturilor fiind generată de către polițele unit linked și de clauzele suplimentare.

“Deși contextul extern este unul solicitant, cu rate ale dobânzilor mici, se remarcă o reorientare a publicului către produsele de risc și unit linked. Începând cu luna octombrie 2015, când s-a lansat pe piață, clauza Best Doctors a fost foarte bine primită de către publicul din România. La sfârșitul lunii martie, peste 1.250 de clienți ai Allianz-Țiriac dețineau o astfel de acoperire a celor mai grave 6 afecțiuni medicale. Acest lucru indică o schimbare de atitudine și o responsabilizare a publicului din România”, a comentat Vrignaud.

Clauza suplimentară Best Doctors garantează asiguraților posibilitatea de a se trata în toată lumea pentru cele mai grave 6 afecțiuni medicale, oferind, în prealabil, oportunitatea de a afla o “a doua opinie medicală”, prin intermediul unei rețele de specialiști, formată din 53.000 de medici din întreaga lume.

“Ne așteptăm să continuăm dezvoltarea în același ritm, mizând, în primul rând, pe îmbunătățirea serviciilor oferite clienților și pe proiectele digitale (…). Planurile noastre anuale vizează o creștere a veniturilor cu peste 5% față de anul precedent până la sfârșitul anului și menținerea ratei profitului în total venituri la peste 7%”, a spus șeful Allianz-Țiriac.

Allianz-Țiriac este cel mai mare asigurător local după nivelul primelor în 2015.

Compania are un capital social de 99,4 milioane de lei, acționarii fiind grupul german Allianz - 52,16% și Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-tiriac
prime
evolutie