Magazinele PPC Energie Muntenia din municipiul București și din județele Giurgiu și Ilfov vor avea un program modificat în perioada 24 – 31 decembrie.
Indexarea pensiilor se va stabili prin legea bugetului de stat, iar până atunci se mențin drepturile din decembrie 2024, arată „Ordonanța trenuleț”.
Guvernul va opri tichetele de vacanță, dar și mierea de albine acordată gratuit la acest moment preșcolarilor și elevilor.
România ar putea avea o creștere economică de 1% în 2024, conform noilor prognoze ale Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP). Practic, estimarea a fost redusă de la 2,5% când anticipa în vară.
„Ordonanța trenuleț”, prin care este pregătită Legea bugetului de stat pentru anul viitor, menține salariile din sectorul public la nivelul lunii decembrie 2024 și îngheață angajările bugetarilor.
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pregătește majorarea de la 1 ianuarie 2025 a tarifelor reglementate de transport și distribuție a energiei electrice, care în prezent au, însumate, o pondere de peste un sfert în totalul facturilor lunare la curent achitate de populație.
Senatorii și deputații aleși în urma scrutinului din 1 decembrie se reunesc vineri, de la ora 14.00, în prima ședință din legislatura 2024 - 2028. Camera Deputaților și Senatul au fost convocate de președintele Klaus Iohannis în ședințe separate, în care lucrările vor fi conduse de parlamentarul cu cel mai mare număr de mandate exercitate.
Un sondaj de opinie realizat pe cea mai mare piață auto din Europa arată că, deși opinia dominantă a populației este pentru trecerea la propulsia electrică, procentul celor care se împotrivesc este destul de apropiat și nu oferă suficientă susținere populară deciziilor UE.
Posibil rival pentru Duster. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Amnistia fiscală a adus la bugetul statului 5,8 miliarde de lei, potrivit datelor obținute de Profit.ro, o sumă în linie cu estimarea revizuită a Ministerului Finanțelor, de 5,5-6 miliarde de lei. Suma obținută de stat din plata de datorii în cadrul amnistiei din acest an este de 4-5 ori mai mare față de amnistiile din 2015-2016 și 2020-2022, în contextul în care Ministerul Finanțelor s-a adresat acum unui număr mare de persoane, inclusiv persoane fizice, și a recurs chiar și la înștiințări trimise prin Poștă, pentru a informa datornicii că pot beneficia de amnistie.