Tabloul „Țărăncuță odihnindu-se” (1870-1880), semnat de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat, la Artmark, pentru suma de 365.000 de euro, cel mai bine vândut în piața românească de artă după 1990.
Cele 2 partide din coaliția de guvernare de la Oslo au anunțat public că vor întreruperea liniei electrice de interconexiune care permite schimburi transfrontaliere de energie între Norvegia și Danemarca, precum și renegocierea acordurilor de interconectare cu Germania și Marea Britanie, relatează Financial Times.
Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare.
Mult așteptata redresare a PIB-ului Germaniei este din nou amânată, trei instituie economice înrăutățindu-și previziunile, transmite Reuters.
Guvernul a aprobat astăzi repartizarea din Fondul de rezervă bugetară a sumei totale de 100 milioane lei către bugetele locale a 16 localități.
Producție de brand lansată cu un minus. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Companiile de stat din subordinea Guvernului, cele mai mari aproape 200 de companii din portofoliul statului, au făcut plăți substanțiale în contul restanțelor către bugetul general consolidat, astfel că au ajuns cu datoriile către stat la numai 1,41 miliarde lei la final de septembrie, față de 2,72 miliarde lei la finele lunii iunie din acest an și 2,83 miliarde lei în decembrie 2023.
VEZI MAI JOS ȘI O cronologie a aderării României la spațiul Schengen.
Victoria șocantă a unui ultranaționalist în alegerile prezidențiale din România pune în lumina reflectoarelor Legea serviciilor digitale a UE (DSA). Noile norme ale Uniunii Europene privind rețelele sociale sunt testate la limită de acuzațiile privind o campanie pe TikTok orchestrată pentru fraudarea alegerilor prezidențiale, iar DSA nu a fost niciodată gândită ca o soluție rapidă pentru evenimente precum alegerile din România, scrie POLITICO.
Ei sunt în litigiu de mulți ani cu statul român pentru costuri suplimentare cu ranfluarea (ridicarea de pe fundul apei și repunerea în stare de plutire) navei scufundate, pe care România nu le recunoaște.