Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) va plăti 54,05 milioane de lei, fără TVA, pentru viitoarele cursuri de formare a 30.000 de funcționari publici în vederea dezvoltării competențelor digitale, din care 2.500 persoane vor parcurge și cursuri de instruire pentru dezvoltarea de competențe de leadership și talent management în contextul noilor tehnologii și al transformărilor digitale. Contractul a fost estimat la 96,6 milioane de lei, fără TVA.
Câștigătorii licitației sunt asocierea formată din Avensa Consulting (lider), Euro Jobs, Fundación ETEA para el Desarrollo y la Cooperación, Agrupación de Profesionales para el Desarrollo Internacional APDI, Foro de Formación y Ediciones FFE și Smart Integration SRL (lot 1 - Servicii de formare (instruire, testare și certificare) pentru dezvoltarea de competențe digitale și servicii conexe pentru un grup țintă format din 30.000 funcționari publici) și asocierea formată din Smart Integration (lider) și Euro Jobs (lot 2 - Servicii de formare (instruire, testare și certificare) pentru dezvoltarea de competențe de leadership și talent management în contextul noilor tehnologii și al transformărilor digitale, și servicii conexe, pentru un grup țintă format din 2.500 de funcționari publici de conducere, bărbați și femei, din toate categoriile de vârstă, la nivel național).
Prima asociere va încasa 49,66 milioane de lei, fără TVA, diferența până la 54,05 milioane de lei revenind celei de-a doua asocieri.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
La procedură s-au mai înscris Universitatea "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca (loturile 1 și 2), Ymac Saby Company SRL (loturile 1 și 2), Vodafone Romania (loturile 1 și 2), Ascendis Consulting (lot 2), Academia de Studii Economice București (lot 2), asocierea formată din Avensa Consulting (lider), Fundación ETEA para el Desarrollo y la Cooperación, Foro de Formación y Ediciones FFE, Agrupación de Profesionales para el Desarrollo Internacional APDI (lot 2), asocierea formată din KPMG Advisory (lider), Ascendia și Trend Consult (lot 2), asocierea formată din Expert Business Center (lider) și Capital Vision (lot 2), asocierea formată din KPMG Advisory (lider), Ascendia și Crystal System (lot 1) și asocierea formată din Academia de Studii Economice (lider), ECDL Romania și Universitatea Politehnica din Bucuresti (lot 1).
Proiectul se va derula pe o perioadă de 35 de luni.
"În conformitate cu Acordul de finanțare privind implementarea reformelor și/sau investițiilor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nr. 38921/05.04.2022, semnat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în calitate de coordonator național pentru PNRR și Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), în calitate de coordonator de reformă și investiții pentru PNRR, instituția este responsabilă pentru implementarea țintei nr. 185 "Funcționari publici care au urmat un curs de formare digitală", aferentă investiției nr. 16 "Program de formare competențe digitale avansate pentru funcționarii publici". Investiția nr. 16 face parte din Componenta C 7 Transformare digitală și include:
1. Dezvoltarea competențelor digitale a 30.000 funcționari publici (reprezentând aproximativ 20% din corpul funcționarilor publici) certificare tip ICDL și specializări TIC (administrator baze de date - SQL, MySQL etc, administrator de sistem, analiști de business, data analist, programatori pe diverse platforme);
2. Dezvoltarea competențelor de leadership și talent management în contextul digitalizării pentru 2.500 funcționari publici de conducere (reprezentând aproximativ 25% din funcționarii publici de conducere la nivel național);
3. Realizarea unei analize de impact al formării în domeniul TIC asupra activităților specifice derulate", scrie în caietul de sarcini al licitației.
CITEȘTE ȘI Buget de aproape 20 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii IT a ASE-uluiPotrivit datelor instituției, un număr de 8.000 de funcționari publici vr urma un curs de formare profesională până la finele anului 2023, apoi 18.000 funcționari publici până la 31 decembrie 2024, 28.000 funcționari publici până la 31 decembrie 2025 și 32.500 funcționari publici până la 30 iunie 2026.
În caietul de sarcini al licitației se menționează că indicele economiei și societății digitale (DESI) 2022 plasează România pe locul 27 în ceea ce privește dimensiunea capitalului uman uman, ceea ce reflectă deficitul de competențe digitale de bază în rândul populației, rezultatele obținute fiind cu mult sub media UE în ceea ce privește competențele digitale cel puțin de bază (28% față de 54%) și competențele digitale peste nivelul elementar (9% față de 26%).
"România înregistrează, de asemenea, un punctaj sub medie în ceea ce privește proporția specialiștilor în domeniul TIC încadrați în muncă, și anume de 2,6% față de 4,5% la nivelul UE, deși numărul absolvenților în domeniul TIC este ridicat și ar putea face față nevoilor sectorului public. De asemenea, indicele de dezvoltare a e-guvernării (EGDI) 2022 plasează România pe locul 57 din 193 de state, în scădere față de nivelul anului 2020 (locul 55) și mult sub nivelul liderilor regionali Danemarca (locul 1) și Polonia (locul 34)", se arată în documentația procedurii de atribuire.
CITEȘTE ȘI Metaminds câștigă un contract de peste 46 milioane de lei la Ministerul JustițieiFinanțarea contractului se asigură prin PNRR.
ANFP este organizată și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), în scopul creării și dezvoltării unui corp de funcționari publici profesionist, stabil și imparțial și pentru crearea unei evidențe necesare gestiunii personalului plătit din fonduri publice.