Piața de ticketing a fost în pandemie una dintre cele mai afectate industrii, mai mult decât HoReCa, care a putut totuși să funcționeze sub o formă sau alta, fie prin intermediul livrărilor la domiciliu, fie cu un orar mai redus, spune Radu Stroescu, Fondator BLT.ro, platformă de vânzare bilete pentru diverse tipuri de evenimente, precum concerte și piese de teatru.
„Un privat nu are cum să scoată bani din capacitatea de 30% a unei săli, mai ales că sălile din România au o capacitate mică. Și, în aceste condiții, a fost foarte greu. Practic a fost o interdicție reală mascată sub forma <<vă dăm voie la 30%>> în principal ca să nu existe compensații. Adică, să nu considerăm că ne-a închis și trebuie să ne plătească ceva. Nu ne-a închis în formula asta, ne-a închis într-o formulă mai elegantă și nu trebuie să ne mai dea nimic”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Radu Stroescu.
VEZI AICI ȘI Nou mesaj atipic al unuia dintre cei mai mari jucători în ticketing electronic: Foarte multe turnee au ocolit România, iar după pandemie ne vor ocoli în continuare
El adaugă că, de la începutul pandemiei, activitatea companiei s-a schimbat radical. A ajuns de la un profit de peste 1.000 de euro pe zi, la doar 53 de lei în anumite zile.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Noi ne-am transformat dintr-o agenție de vândut bilete într-o agenție de returnat banii pe evenimentele anulate. Asta a fost activitatea noastră timp de un an și jumătate. Cei de la suport au avut nevoie de consiliere psihologică pentru că e foarte greu să te înjure cineva de dimineața până seara, iar a doua zi încă să vezi lucrurile într-un mod pozitiv. Ajungi la o limită. Toți și-au vărsat frustrarea către noi. În momentul în care s-a oprit tot, aveam peste 300 de evenimente active la vânzare, toate cu bilete vândute”, mai spune acesta.
În ceea ce privește războiul din Ucraina, Radu Stroescu susține că piața de bilete nu a fost afectată încă, ci dimpotrivă. Anul 2022 se anunță a fi unul foarte aglomerat din punct de vedere al evenimentelor care urmează să fie organizate.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări„În momentul de față sunt foarte mulți organizatori care au reprogramate spectacole din 2020 și 2021 și încearcă să le facă acum. Deci, va fi o vară plină și o toamnă la fel de plină. Există entuziasm și din partea cumpărătorilor. Din punctul meu de vedere nu există o piață atât de mare încât să acopere toate biletele care sunt puse în vânzare în momentul de față, mai ales în perioada asta de vară, când oamenii o să profite să plece și în afara granițelor”, precizează Stroescu, adăugând că organizatorii vor programa pe „bandă rulantă” evenimente anul acesta.
„Mă aștept ca în noiembrie-decembrie să avem în fiecare zi spectacole. Cred că vor fi vânate concertele artiștilor români și cred că vor merge foarte bine spectacolele mai nișate”, adaugă fondatorul.