VIDEO Noile cartiere rezidențiale

VIDEO Noile cartiere rezidențiale
scris 21 oct 2024

Cu salba sa de lacuri care oferă priveliști spectaculoase, zona de nord a orașului a cunoscut o dezvoltare amplă în ultimii ani. Odată cu modernizarea șoselei Fabrica de Glucoză și a coagulării unei comunități de business în această parte a orașului, zona a devenit extrem de atrăgătoare pentru dezvoltatorii imobiliari care au ales să investească aici.

În zona Fabrica de Glucoză, sunt anunțate cinci proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu, Ștefan Kopany și One United Properties, cu un total de circa 3.200 de apartamente. One United Properties a obținut autorizația de construire pentru peste 600 de apartamente ce vor fi ridicate pe un teren amplasat pe malul Lacului Tei – One Lake Club și pentru alte peste 700 de apartamente ce vor fi construite pe un teren în vecinătatea accesului către A3 – One High District. De asemenea, One United Properties mai construiește în One Floreasca Towers, chiar la intersecția bulevardului Barbu Văcărescu cu șoseaua Fabrica de Glucoză. La rândul său, dezvoltatorul orădean Prima Development Group, controlat de Ștefan Kopany, a început dezvoltarea prime faze a unui proiect cu 482 de apartamente ce vine în completarea ansamblului Belvedere Residences, început de Gabriel Popoviciu și continuat de London Partners.

Tot un proiect major pregătesc și dezvoltatorii Robertino Georgescu și Marius Bușu, un grup de investitori care au trecut de la apartamente ieftine la locuințe premium. Aceștia planuiesc, peste drum de Belvedere Residences, un ansamblu cu 472 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Frații Răzvan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblul rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția unui ansamblu cu circa 600 de apartamente premium.

La rândul său, antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din Pipera, lucrează și el la două proiecte rezidențiale, unul cu 387 de apartamente și altul cu 119 apartamente.

Tot în această zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

O altă zonă fierbinte pe harta dezvoltărilor rezidențiale din nordul Capitalei este și Pipera, care a atras investitori precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, după ce aceștia au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

O altă zonă de nord în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat, este zona Petrom City unde sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. Se pregătește un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz. Dezvoltatorul Redport Capital, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, l-a atras pe Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, ca investitor principal într-un proiect cu circa 400 de apartamente construit în continuarea complexului rezidențial The Level, pe care Savu-Cristescu l-a realizat în zonă. Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, pregătește și ea dezvoltarea unui ansamblu cu peste 270 de apartamente premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City.

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Zonele din nordul a Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.

Pandemia de coronavirus a accelerat creșterea cererii pentru cumpărarea de locuințe situate cât mai aproape de locul de muncă, un trend anticipat încă înainte de apariția COVID, dată fiind densitatea mare a populației în București.

În conceperea noilor cartiere rezidențiale, încă din faza de design, dar și pe parcursul dezvoltării lor, investitorii imobiliari pun accent pe favorizarea creării de comunități înăuntrul și în jurul acestor proiecte cu caracter mixed-use și pe satisfacerea nevoilor locuitorilor.

Un element important este includerea unor zone pietonale, respectiv spații verzi, care aduc numeroase avantaje: facilitează deplasarea fără utilizarea unor mijloace de transport, sunt un câștig pentru comunitate, contribuie la diminuarea poluării și a traficului precum și la socializarea și integrarea comunitară a celor ce utilizează aceste spații.

One United Properties a anunțat, recent, dezvoltarea unei strategii pe termen lung în privința locuințelor premium accesibile. Primul pas în acest sens a fost achiziția fostei platforme industriale Rocar de la Immofinanz, în locul căreia a planificat dezvoltarea unui complex rezidențial cu circa 5.000 de apartamente.

„Înțelegând nevoia de locuințe de înaltă calitate, dar accesibile în București, suntem încântați să ne extindem în subsegmentul superior al pieței de masă. Această mișcare este un răspuns strategic la tendințele pieței și la cererea tot mai mare de opțiuni sustenabile și accesibile de locuit. Avem în vedere această dezvoltare ca fiind mai mult decât o colecție de locuințe; aceasta va fi cea mai mare dezvoltare din istoria companiei noastre, întruchipând ambiția noastră de a crea o comunitate dinamică și sustenabilă, care să stabilească noi standarde în sectorul imobiliar", spune Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Compania are deja experiență în realizarea unor proiecte de anvergură care au schimbat dinamica zonelor în care sunt amplasate. Un exemplu în acest sens este One
Cotroceni Park realizat în locul fostei platforme Ventilatorul și care se va extinde prin One Cotroceni Towers și în locul fostei fabrici Titan Mar din zona Cotroceni, dând naștere unui adevărat oraș în oraș, ce se va numi One Cotroceni City.

Viziunea One United Properties constă în inovarea prin practicile sale de construcție, revitalizând zonele abandonate, reunind locuințe, birouri și spații comerciale, integrându-le pe toate în comunități vii și organice cu beneficii multiple și impact minim asupra mediului precum One Cotroceni Park.

One Cotroceni Park este cea mai mare dezvoltare de regenerare urbană din centrul Bucureștiului, destinată să găzduiască o comunitate de oameni care trăiesc și lucrează împreună, unde toți rezidenții / chiriașii au acces prioritar la numeroase servicii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties