UPDATE Alegeri în Moldova. Prezența la vot a depășit 51%, peste 1,5 milioane de oameni au votat

UPDATE Alegeri în Moldova. Prezența la vot a depășit 51%, peste 1,5 milioane de oameni au votat
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 20:21

Procesul de vot din Republica Moldova pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE s-a finalizat. Secțiile de votare s-au închis la ora 21:00.

Până la închiderea secțiilor de votare din Republica Moldova, peste 1 546 000 de persoane au votat, înregistrându-se o prezență la vot de 51,40%. 54,59% dintre alegători sunt femei, iar 45,41% – bărbați, potrivit News Maker.

Urmărește-ne și pe Google News

Cea mai mare prezență la vot pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat în Chișinău, Dondușeni și Ocni. De cealaltă parte, cei mai puțin oameni au votat în Nisporeni, Hâncești, Basarabeasca și Cantemir.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În total, pe teritoriul R. Moldova au fost deschise 1988 de secții de votare, inclusiv 30 pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Peste 50,7% din cetățenii moldoveni cu drept de vot sau aproape 1,52 au fost la urne pentru alegerile prezidențiale la ora 20.00. La ora 18.00 prezența la vot pentru referendumul constituțional care vizează aderarea la UE a fost de 42,4%, peste pragul de validare de 33,3%.

Scrutinul s-a deschis la ora 7:00 și se închide la ora 21.00 în cele 2.221 de secții de vot, unde sunt așteptați la urne 3,3 milioane de alegători.

În România, se poate vota în 16 secții, dintre care trei în București, unde sunt cozi la această oră.

Nu vor exista sondaje de tip exit-poll, iar rezultatele vor fi disponibile în timp real, pe măsură ce se numără voturile.

Maia Sandu este favorită pentru a-și păstra poziția de președinte.

În ceea ce privește referendumul, întrebarea adresată alegătorilor este următoarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Despre miza alegerilor din Moldova puteți citi mai multe:

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri moldova
referendum moldova